Maria Ciobanu, deputat PPDA: Jocul politic “De-a Guvernul” este unul stupid, care pe mine mă pune în dificultate

Maria Ciobanu, deputat PPDA, transmite că jocul politic “De-a Guvernul” este unul stupid, care o pune în dificultate, iar din acest motiv se simte nevoie să-și consulte alegătorii din Circumscripție. Declarația a fost făcută în contextul anunțului Maiei Sandu privind înaintarea Nataliei Gavrilița pentru ocuparea funcția de premier, dar care să pice la votul parlamentar.

”Jocul politic “De-a Guvernul” este unul stupid, care pe mine mă pune în dificultate. Numai, vă rog, nu vă grăbiți să repetați un refren aiurit, potrivit căruia cine nu îmbrățișează din start această idee nu își dorește alegeri parlamentare anticipate. Șeful statului a procedat așa cum îi dictează Constituția, legea supremă. A înaintat o candidatură, fruntașă a PAS, pe care o caracterizează drept una merituoasă, în care are deplină încredere. Doamna Gavriliță, la rându-i, se arată onorată de propunerea președintelui Maia Sandu și promite că va veni în Parlament cu un Program de activitate al Guvernului, care să scoată Republica Moldova din situația dificilă în care se află. Toate sunt bune până aici, dar eu, care am acces în Parlament în urma câștigării unei Circumscripții electorale uninominale, cum să procedez? Eu sunt obligată să-mi întreb votanții: boicotez ședința de plen, spunând astfel NU unei garnituri guvernamentale bine intenționată, care într-un timp foarte scurt se obligă să facă funcționale instituțiile statului, să pună capăt corupției mari și apoi să gândim la alegeri parlamentare anticipate sau să o cred pe doamna Sandu și să-mi manifest și eu încrederea în candidatul propus la funcția de prim-ministru?”, a scris Ciobanu pe pagina ei de pe Facebook.

”Atunci când se spune că actualul Legislativ este putred până-n măduva oaselor, volens-nolens eu mă gândesc la legislatura precedentă, care nu era mai puțin putredă. PDM a acces în Parlament cu 19 mandate și s-a ales prin coruperea deputaților, șantaj și intimidări cu o majoritate covârșitoare. BORSETKA lucra, nu glumea!
Toate sondajele: și cele măsluite, și cele care operează cu ghicitul în bobi, și cele bazate pe măsurări veridice arată că în viitorul Parlament își va mări numărul mandatelor PAS, dar nu ca să aibă o majoritate, va scădea numărul mandatelor PSRM, dar vor accede partidul lui Renato Usatîi și al penalului fugar Șor. Mă întreb și vă întreb pe Dvs., votanții mei: va fi mai puțin putredă viitoarea legislatură parlamentară?”, a întrebat Maria Ciobanu.

Amintim că Maia Sandu a anunțat ieri candidatura Nataliei Gavrilița pentru ocuparea funcției de premier, dar propunerea nu este susținută și de către PAS.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share