Marina Tauber, deputat: ”Tot ce este european a devenit penibil și rușinos și și-a pierdut orice valoare în țara noastră”

Marina Tauber, deputat

Deputatul Marina Tauber rămâne în arest la domiciliu până în 20 iulie. Curtea de Apel Chișinău a respins recursul apărătorilor, care au solicitat anularea măsurii preventive, în ciuda argumentelor și dovezilor invocate în susținerea nevinovăției. Deși se aștepta la această decizie, vicepreședintele Partidului Politic „ȘOR” a sperat până în ultimul moment că va avea parte de o justiție corectă, conform legislației țării și jurisprudenței pretins europene.

Deputatul a opinat că regimul Sandu-PAS a discreditat totalmente Europa și valorile europene în Republica Moldova.

„Tot ce putem să mai facem european este să implementăm practica țărilor UE, când procurorii, judecătorii, care iau astfel de decizii, stau în penitenciar, umblă cu asemenea dispozitive electronice lipite de corp 24/7 ore. I-am întrebat cum se vor simți dacă în raport cu ei vor fi aplicate măsuri fără ca vina să le fie demonstrată, așa cum pățesc mulți oameni nevinovați în țara noastră. În aceste condiții, poate ar înțelege cum deciziile lor greșite influențează viața altui om”.

Marina Tauber a reiterat că ea și membrii echipei lui Ilan Șor sunt nevinovați și că nu au încălcat legislația Republicii Moldova, nici în cazul dat, nici în alte cazuri. În comentariile sale, ea a amintit și despre opiniile separate ale judecătorilor Curții Constituționale, Vladimir Țurcan și Serghei Țurcan, care au menționat că „Înalta Curte a declarat neconstituțional Partidul „ȘOR”, ignorând jurisprudența europeană și încălcând principiul prezumției nevinovăției”, deși trebuia să respingă solicitarea Guvernului, fiind totalmente neîntemeiată.

„Opiniile judecătorilor constituționali confirmă că Partidul „ȘOR” a fost închis ilegal, nu a existat temei pentru asta. Cine a făcut asta? A făcut cel care a fost avocatul Maiei Sandu, totul se face cu mâinile regimului. Unde este democrația? Unde este echitatea legii și reformarea justiției de către regimul politic Sandu-PAS? Noi asta nu vedem”.

Deputatul a acuzat regimul antipopular Sandu-PAS că delapidează fondurile europene, oferite Republicii Moldova de către contribuabilii europeni.

„Au furat toate bugetele europene, reiese că fură de la cetățenii europeni. Nu știu, poate președinții acestor țări – Italia, Franța, Germania – sper că mă aud, poate le convine. Dar noi suntem siguri că cetățenii lor, care achită impozite, nu-și doresc să o întrețină pe Maia Sandu, Igor Grosu, Dorin Recean – bandiți care se ascund după funcțiile lor oficiale”.

Potrivit Marinei Tauber, regimul Sandu-PAS i-a mințit pe cetățeni, abandonându-i în pragul sărăciei și disperării, precizând că „doar echipa lui Ilan Șor este singura care are capacitatea să le rezolve problemele”.

„Pentru că, în realitate, ce au dorit oamenii? Drumuri bune, iluminare stradală, pensii bune, salarii bune, condiții bune de viață – toate acestea le face astăzi Ilan Șor și echipa noastră. Iar cei de la guvernare desfășoară evenimente din contul bugetarilor, și cred că oamenii nu văd ce se întâmplă”.

Marina Tauber a atenționat că politicienii, procurorii și judecătorii care au comis ilegalități împotriva ei, a lui Ilan Șor și a întregii echipe a Partidului „ȘOR”, la ordinele ilegale ale regimului Sandu-PAS, vor răspunde în fața legii.

„Și atunci vor regreta că și-au bătut joc de echipa noastră, de mine, de Ilan Șor, dar va fi prea târziu. Nu pentru ca le doresc rău, dar trebuie sa fie dreptate. Nu vorbesc doar despre mine și despre presiunea morală și fizică asupra mea, ci și despre întreaga noastră echipă și oamenii mei apropiați, care ne-au ales, care mizează pe mine în calitate de colegă, coechipier, ca deputat, primar și om apropiat. Oricine a fost implicat în aceste ilegalități își pune punct în cariera lor. Noi vom lupta ca, fiecare dintre aceste persoane, să răspundă personal în fața legii. Dreptatea va învinge!”

Comunicat de presă

Total
0
Shares
Total
0
Share