Marina Tauber, în contextul presiunilor asupra Găgăuziei: ”Maia Sandu nu ne va intimida și nu ne va forța să renunțăm la voi!”

Deputatul din partea Partidului Politic „ȘOR”, Marina Tauber, a comentat situația din Găgăuzia. Ea a subliniat faptul că regimul criminal Sandu-PAS, controlat din exterior, exercită din nou o presiune fără precedent asupra locuitorilor Găgăuziei și a întregii țări.

„Acești bandiți aflați la putere încearcă să transforme țara noastră într-un nucleu de conflicte geopolitice și militare, precum și să împingă regiunea găgăuză în sărăcie și mizerie. Cu toate acestea, în procesul de implementare a acestui plan diabolic, regimul antiuman și antidemocratic Sandu – PAS s-a confruntat cu forța și rezistența poporului găgăuz, care trăiește pe acest pământ de sute de ani, apărându-l de hoardele de blasfematori și dușmani”, a declarat Marina Tauber.

Politicianul a mai menționat că guvernarea PAS recurge la șantaj și presiuni asupra politicienilor, oamenilor de afaceri și personalităților publice din Găgăuzia.

„Printre aceștia se numără președintele Adunării Populare a Găgăuziei, Dimitri Constantinov, și câțiva deputați care au fost nevoiți să blocheze alegerea noii componențe a Comitetului Executiv, știind foarte bine că echipa a fost selectată în mod transparent, că sunt profesioniști, că li s-a încredințat misiunea de a-l ajuta pe bașcan”, a subliniat deputatul.

Tauber a reamintit că noul guvernator al autonomiei, Evghenia Guțul, se bucură de susținerea majorității găgăuzilor și că această echipă are drept scop dezvoltarea regiunii, realizarea proiectelor economice, de infrastructură și sociale, care sunt vitale pentru autonomie și pentru toți locuitorii acesteia.

Marina Tauber și-a exprimat nedumerirea față de acțiunile deputaților PAS, inclusiv ale lui Dimitri Constantinov, care, în primul rând, dăunează poporului găgăuz.

„Maia Grigorievna poate crede că a obținut o mică victorie, dar ar trebui să-și amintească faptul că adevărata victorie aparține poporului găgăuz. Echipa lui Ilan Șor a promis să protejeze acest popor de crimele și nedreptățile pe care le-ați comis și o vom face. Am promis să transformăm UTA Găgăuzia într-un plai de vis și intenționăm să ne îndeplinim acest angajament”, a subliniat deputatul Partidului Politic „ȘOR”.

Marina Tauber, în calitate de reprezentant al echipei lui Ilan Șor, a participat activ la campania electorală a Evgheniei Guțul.

„Dragi oameni de vază ai Găgăuziei, nu lăsați să fie distruse visurile și speranțele oamenilor, așa cum s-a întâmplat în municipiul Bălți, unde au pus în fotoliul de primar o marionetă, care a distrus și mai mult acest oraș minunat și suburbiile sale. Timp de aproape doi ani, locuitorii din Bălți ar fi putut trăi o viață diferită, nouă, prosperă…”, a declarat politicianul de opoziție.

Tauber a reamintit că echipa lui Ilan Șor știe și înțelege din experiența proprie ce înseamnă presiunea, subliniind că nu trebuie să cedezi șantajului, dar este important să rămâi puternic și să lupți.

„Tocmai pentru lupta mea în Găgăuzia am fost arestată în 1 mai. Dar noi – Partidul „ȘOR” nu am renunțat și nu am cedat șantajului. Dacă cedezi, nu mai există cale de întoarcere. Pentru viitorul UTA Găgăuzia, noi nu ne-am dat bătuți și am îndurat greutăți și continuăm să facem acest lucru. Pentru că am promis! Și cred că voi – oamenii demni din Găgăuzia – nu veți renunța! În caz contrar, găgăuzii vor avea aceeași soartă ca și bălțenii, ca și aproape întreaga țară nefericită. Dragi locuitori ai Găgăuziei! Rezistați și continuați să fiți puternici! Noi – echipa lui Ilan Șor – cu siguranță nu vă vom dezamăgi! Vom lupta atât timp cât va fi necesar! Pe noi, Maia Sandu nu ne va intimida și nu ne va forța să renunțăm la voi! Dumnezeu să protejeze Găgăuzia!”, a conchis Marina Tauber.

Comunicat de presă

Total
0
Shares
Total
0
Share