Externe

Marinarii și polițiștii de frontieră capturați de militarii ruși pe Insula Șerpilor sunt în viață

Pinterest LinkedIn Tumblr

Marinarii și polițiștii de frontieră capturați de ocupanții ruși pe Insula Șerpilor sunt în viață și sănătoși. Informația a fost confirmată oficial de Forțele Navale Ucrainene, informează Replicamedia.md

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Anterior s-a spus marinii au respins de două ori atacurile ocupanților ruși, dar nu au putut continua să apere insula.

Militarii ruși au distrus complet infrastructura insulei – faruri, turnuri, antene etc. – astfel comunicarea a fost întreruptă.

Încercările repetate de a contacta personalul și de a afla despre soarta acestora au fost în zadar. Și bombardarea constantă de către navele de război și aeronavele Federației Ruse nu a permis să furnizeze ajutor pușcașilor marini”, se arată în mesaj.

În acest sens, autoritățile ucrainene solicită Federației Ruse eliberarea imediată a cetățenilor ucraineni capturați ilegal.

Facem un apel la comunitatea lumii pentru influența Federația Rusă în acest sens”, se arată în mesaj.

Suntem foarte bucuroși să aflăm că frații noștri sunt vii și bine! Propaganda rusă încearcă însă să răstălmăcească „știrile” despre faptul că autoritățile ucrainene „au uitat”, „și-au îngropat” semenii. În același timp, marinarii au ripostat cu curaj de două ori atacurile invadatorilor ruși”, mai este menționat în mesaj.

Serviciului de Frontieră de Stat al Ucrainei anunța la 24 februarie că Insula Șerpilor a fost capturată de trupele ruse și că a pierdut contactul cu grănicerii care o apărau. Potrivit unui comunicat al instituției, infrastructura de pe insulă a fost distrusă de bombardamentele rusești.

loading...

Comments are closed.