Alte știri

Mark Zuckerberg, despre interferențele electorale de pe Facebook: „Eliminăm zilnic peste un milion de conturi false”

Pinterest LinkedIn Tumblr

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Mark Zuckerberg, fondatorul și CEO-ul Facebook, a transmis liderilor lumii și figurilor proeminente din sfera relațiilor internaționale și securității reuniți la München că conținutul online ar trebui să fie reglementat cu un sistem care să cuprinde regulile existente utilizate pentru industriile telecomunicațiilor și mass-media.

Vorbind la Conferința de Securitate de la München, Zuckerberg a declarat că Facebook și-a îmbunătățit activitatea pentru a combate interferențele electorale online și a extins apelurile sale anterioare de reglementare a firmelor de social media,.

Zuckerberg a precizat că acum angajează 35.000 de oameni pentru a examina conținutul online și a implementa măsuri de securitate.

Aceste echipe și tehnologia automată a Facebook suspendă în prezent peste 1 milion de conturi false în fiecare zi, a spus el, adăugând că „marea majoritate sunt detectate în câteva minute de la înregistrare”.

„Eliminăm zilnic mai mult de un milion de conturi false. Marea majoritate nu sunt legate de actorii statali care încearcă să interfereze în alegeri, dar cu siguranță o parte din acestea reprezintă eforturi statale”, a spus Zuckerberg în timpul unei sesiuni de întrebări și răspunsuri cu ambasadorul Wolfgang Ischinger, președintele Conferinței.

„Bugetul nostru este mai mare astăzi decât veniturile întregi ale companiei când am intrat în public în 2012, când am avut un miliard de utilizatori”, a spus el, arătându-se mândru de rezultatele obținute și menționând că Facebook va fi în continuare vigilentă.

Giganții Facebook și social media, inclusiv Twitter și Google Alphabet au făcut presiuni crescânde pentru a combate mai bine guvernele și grupurile politice care folosesc platformele lor pentru a răspândi informații false și înșelătoare.

Citește și: Coronavirusul afectează și Săptămâna Modei

loading...

Comments are closed.