Social

Mașină ticsită cu peste două tone de piele de bovină, stopată de polițiști în apropiere de Măgdăcești

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un bărbat în vârstă de 29 de ani, care transporta ilegal piele de bovină a fost stopat de polițiști în apropierea satului Măgdăcești din raionul Criuleni. Bărbatul transporta ilegal cu un Mercedes Benz, 2720 de kg de piele de bovină.

Schema frauduloasă de transportare a mărfii a fost depistată de ofițerii Direcției investigații centru a Inspectoratului Național de Investigații al IGP, în comun cu angajații Inspectoratului Național de Securitate Publică.

La solicitarea poliției, bărbatul nu a  putut prezenta niciun act care ar confirma proveniența mărfii.

În cadrul investigațiilor s-a stabilit că pielea de bovină era transportată pentru a fi prelucrată, cu ulterioara exportare în țările UE, pentru a fi comercializată.

Marfa, valoarea căreia urmează a fi stabilită, a fost ridicată, iar ofițerii de investigații efectuează acțiuni procesuale de constatare în scopul stabilirii tuturor persoanelor implicate în schema frauduloasă de transportare și comercializare a bunurilor fără acte de proveniență.

Menționăm că, conform legislației în vigoare, pentru transportarea mărfii fără dovadă de origine și proveniență, șoferul riscă să fie sancționat contravențional cu amendă de la 3 000 la 4 500 de lei.

Citește și: FOTO // Un șofer a răsturnat un camion cu sfeclă de zahăr, la Rîșcani

loading...

Comments are closed.