Alte știri

Mașinile zburătoare – mai aproape de realitate. Cercetătorii au descoperit metoda prin care vor încărca bateriile rapid

Pinterest LinkedIn Tumblr

Mai mulți cercetători de la Universitatea Penn State, SUA, au descoperit o metodă prin care pot să încarce foarte rapid baterii de mare capacitate. Studiul lor a fost publicat în revista Joule, informează Aleph News

La moment, mașinile zburătoare nu pot deveni realitate, deoarece bateriile nu sunt suficiente pentru a efectua multiple zboruri, ca în cazul dronelor. Cu alte cuvinte, este nevoie de mai multe baterii ca să poți efectua mai multe zboruri, dar dacă poți încărca bateria foarte rapid, se schimbă totul.

Directorul Electrochemical Engine Center de la Penn State Chao-Yang Wang, cel care a condus experimentele, a spus că această descoperire ne ajută să nu mai avem de așteptat 20 de ani până când vor exista mașini zburătoare.

Există deja constructori precum General Motors sau Volkswagen care lucrează la asta sau chiar au prezentat un prototip. Cel puțin la început, mașinile zburătoare vor fi folosite în regim ride sharing.

Citește și: Criminali comunicau despre asasinate și droguri printr-o aplicație, dar nu știau că aparține FBI. Sute de infractori, prinși în urma unei razii internaționale

loading...

Comments are closed.