Actual

Măsuri mai drastice pentru prevenirea infecției cu cronavirus în Chișinău. Ce a întreprins Ion Ceban

Pinterest LinkedIn Tumblr

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a convocat astăzi o ședință extraordinară cu directorii instituţiilor medico-sanitare publice municipale, şefii Direcţiei generale asistenţă socială şi sănătate şi Direcţiei generale educaţie, tineret şi sport pentru a intensifica măsurile de prevenire a infecției cu Coronavirus de tip nou.

Primarul Ion Ceban a anunțat pe rețelele de socializare că, în legătură cu declararea codului portocaliu de pericol de infecţie cu COVID-19, directorii spitalelor municipale au raportat despre pregătirea şi dotarea spațiilor speciale izolate. Ceban a cerut fiecărei instituţii medicale să perfecteze şi să implementeze procedurile şi măsurile individuale de protecţie a personalului medical.

În cadrul ședinței, s-a decis o comunicare continuă între instituţiile medico-sanitare şi instituţiile de învăţământ pentru monitorizarea stării de sănătate a copiilor.

Conducătorii instituţiilor medico-sanitare şi de învăţământ vor asigura: efectuarea triajului epidemiologic matinal în instituţiile de învăţământ; examinarea copiilor/elevilor cu manifestări suspecte, asigurându-se izolarea şi supravegherea acestora până la sosirea părinţilor/tutorelui sau ambulanţei; interzicerea exercitării funcţiilor de serviciu de către personalul cu simptome de gripă sau infecţii acute ale căilor respiratorii; crearea condiţiilor de igienă personală, inclusiv spălatul pe mâini cu apă şi săpun, utilizarea prosoapelor de unică folosinţă şi dezinfectanţilor; profilaxia epidemiologică a gripei, infecţiilor acute ale căilor respiratorii şi la infecţia cu Coronavirus de tip nou în edificii; informarea tuturor elevilor, angajaţilor şi părinţilor despre măsurile de prevenire a infecţiei cu Coronavirus de tip nou; în caz de apariţie a focarelor de gripă şi infecţii respiratorii acute în instituţiile de învăţământ, se vor informa imediat Centrul de sănătate publică, Direcţia generală asistenţă socială şi sănătate, Direcţia generală educaţie, tineret şi sport.

Totodată, primarul municipiului Chișinău a dispus interzicerea organizării deplasărilor, călătoriilor elevilor, studenților ori a angajaților din instituţiile de învățământ în afara Republicii Moldova.

Citește și: Pentru a fi alături de Guvern și cetățeni în lupta cu noul coronavirus, Igor Dodon anunță că și-a întrerupt vizita la Moscova

loading...

Comments are closed.