Social

Măsuri mai stricte de prevenire a coronavirusului în rândurile militarilor din Armata Națională

Pinterest LinkedIn Tumblr

Măsurile și acțiunile de prevenire a răspândirii infecției cu COVID-19 au fost înăsprite în Armata Națională la indicațiile ministrului Apărării Alexandru Pînzari, relatează Telegraph.md

Acest lucru a fost realizat în contextul creşterii numărului de infecţii acute ale căilor respiratorii, dar şi ca urmare a înregistrării cazurilor de îmbolnăvire cu COVID-19 în instituție.

Astfel, Alexandru Pînzari a dispus întreprinderea imediată a măsurilor de autoizolare la domiciliu a membrilor familiilor angajatelor diagnosticate pozitiv la COVID-19 și a colegilor care au contactat cu ele, precum și dezinfectarea birourilor din cadrul instituției.

În același timp, ministrul Pînzari a solicitat psihologilor militari să includă în acordarea consilierii psihologice persoanele infectate, membrii familiilor acestora, dar și angajații și militarii în termen din unități.

Totodată, ministrul Apărării a redus numărul de efectiv prezent la serviciu la maxim. ” Cei mai mulți dintre angajații civili și militari muncesc la distanță, comunicând și verificând calitatea lucrului efectuat zilnic. Vin cu un îndemn, repetat, către toți colegii mei, să se protejeze, chiar dacă înțelegem că nimeni nu este asigurat 100% că nu va contacta acest virus. Paza bună trece primejdia rea”, a spus Alexandru Pînzari.

Potrivit șefului Inspectoratului Militar, colonel Victor Pîrțînă, în scopul combaterii COVID-19, situația în unitățile armatei și în instituțiile Ministerului Apărării este permanent verificată de specialiștii din cadrul structurii, prin efectuarea zilnică a termometriei la intrarea în edificii și la punctele de control din unități, dar și prin supravegherea de către lucrătorii medicali a stării sănătății militarilor și angajaților civili.

Sursa a specificat că efectivul este asigurat cu toate cele necesare pentru prevenirea răspândirii virusului, inclusiv dezinfectante și mijloace de protecție individuală cum ar fi măști și mănuși.

Colonelul Pîrțînă a adăugat că se continuă dezinfectarea și igienizarea regulată a blocurilor și căminelor, în care locuiesc militarii pe contract, dar și a încăperilor de pe teritoriul unităților și a transportului din dotare.

Citește și: Salvatorii continuă să fie pe prima linie în lupta cu COVID – 19

loading...

Comments are closed.