Alte știri

MECC oferă suport Rezervației cultural-naturale „Orheiul Vechi” pentru inventarierea și documentarea patrimoniului cultural mobil și reconceptualizarea expoziției permanente

Pinterest LinkedIn Tumblr

În contextul implementării proiectului „Valorificarea colecțiilor arheologice ale Rezervației „Orheiul Vechi”: inventariere, documentare, expoziție și educație pro-patrimoniu”, finanțat de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării în cadrul concursului de proiecte culturale desfășurate de organizațiile necomerciale, secretarul de stat în domeniul culturii, Andrei Chistol, a întreprins o vizită de lucru la Rezervația cultural-naturală „Orheiul Vechi”.

Oficialul a discutat cu reprezentanții administrației Rezervației cultural-naturale „Orheiul Vechi” despre activitățile de evidență, păstrare și circulație a colecțiilor muzeale și a vizitat depozitele de patrimoniu verificând starea de conservare a bunurilor culturale aflate în gestiunea Rezervației.

Secretarul de stat Andrei Chistol a reiterat faptul că Ministerul Educației, Culturii și Cercetării va oferi în continuare sprijinul și asistența necesară administrației Rezervației cultural-naturale „Orheiul Vechi” în vederea organizării și desfășurării unei activități eficiente a instituției.

Scopul proiectului „Valorificarea colecțiilor arheologice ale Rezervației „Orheiul Vechi”: inventariere, documentare, expoziție și educație pro-patrimoniu” este salvgardarea  patrimoniului  cultural  mobil  al  Rezervației cultural-naturale „Orheiul  Vechi” prin documentare științifică și valorificare cultural-educativă.

Organizatorii proiectului, împreună cu administrația Rezervației, vor efectua inventarierea și documentarea patrimoniului arheologic mobil, iar expoziția permanentă va fi reconceptualizată și reorganizată. Angajații Rezervației vor beneficia de instruiri în domeniul conservării și protejării patrimoniului cultural mobil. 

Citește și: Membrii Comisiei naționale pentru salvgardarea patrimoniului cultural imaterial s-au întrunit în ședință. Ce decizii au fost luate

loading...

Comments are closed.