Economic

Meci de tenis trucat! Un anternor din Moldova reținut de CNA 

Pinterest LinkedIn Tumblr

Patru persoane, printre care un antrenor din cadrul Federaţiei moldoveneşti de tenis, au fost reţinute, aseară, de procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA.

Aceștia sunt bănuiți de trucarea mai multor meciuri de tenis, disputate atât pe teritoriul Republicii Moldova, cât şi peste hotarele ţării. Contra unor sume de bani, bănuiţii ar fi convins jucători de tenis, dar şi antrenori, să aranjeze anumite scoruri. Având rezultatele prestabilite, reţinuţii câştigau mii de euro  la casele de pariuri.

În cadrul acţiunilor de urmărire penală şi măsurilor speciale de investigaţie, antrenorul reţinut, care practica şi arbitrarea meciurilor de tenis, a fost documentat cum, în comun cu încă trei persoane, a influenţat mai mulţi jucători de tenis cu scopul de a-i determina să obţină un anumit scor sau să aibă un anumit comportament în cadrul competiţiilor naţionale şi internaţionale de tenis de câmp.

De asemenea, au fost constatate multiple cazuri în care jucătorii au acceptat trucarea meciurilor, în schimbul unor sume de bani. Bănuiţii ar fi acţionat în complicitate cu antrenori şi jucători de peste hotare, inclusiv din România, Ucraina şi din alte ţări din fosta URSS. În cadrul procesului penal, au fost obţinute confirmări că acest grup de persoane făcea, în permanenţă, schimb de informaţii, astfel reuşind să manipuleze zeci de evenimente sportive.

În prezent, cele 4 persoane se află în izolatorul CNA pentru 72 de ore, urmărirea penală fiind condusă de procurorii anticorupţie.

 

loading...

Comments are closed.