Alte știri

Mediacritica: ZdG a făcut transfer de imagine negativă, sugerând că în localitatea de baștină a președintelui se produc crime

Pinterest LinkedIn Tumblr

Zdg.md a publicat marți, 4 august, un articol cu titlul: „Omor în satul președintelui: Un bărbat a fost ucis în bătaie de către mai mulți consăteni, dar nicio persoană nu a fost reținută. Familia acuză: «Vreo șase persoane îl băteau. Îl băteau cu bâtele, săreau pe pieptul lui»”. În material se relatează despre un conflict iscat în satul Sadova, raionul Călărași, care s-a soldat cu decesul unui bărbat. Autoarea articolului notează câteva dintre mărturiile familiei victimei, ilustrează textul cu mai multe fotografii și titrează nuanțat: „Omor în satul președintelui”. Jurnalista menționează și în textul materialului că Sadova e localitatea de baștină a șefului statului, detaliu irelevant în acest context întrucât Igor Dodon nu are nicio legătură cu incidentul relatat. În acest mod, jurnalista a făcut transfer de imagine negativă, sugerând că în localitatea de baștină a președintelui se produc crime.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Igor Dodon anunță ca avut o întrevedere productivă cu Dmitri Kozak. Despre ce au discutat oficialii

În acest sens, Codul deontologic recomandă: „Jurnalistul trebuie să facă o distincție clară între fapte și opinii și să nu prezinte opiniile drept fapte”. Totodată, cu privire la titluri, Ghidul de stil cu norme etice pentru jurnaliști amintește: „Vom da, pur și simplu, informația: scurt, brut, la obiect, neutru, fără nuanțări. Vom reda faptele fără a exagera”.

Sursa: mediacritica.md

loading...

Comments are closed.