Alte știri

Medic anesteziolog din stânga Nistrului, răpus de COVID-19 după aproape 3 săptămâni de luptă

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un medic anesteziolog din stânga Nistrului a pierdut lupta cu Covid-19. Este vorba de Tudor Botnaru. Acesta avea 70 de ani, însă încă activa la Spitalul Clinic Republican din Tiraspol când s-a infectat cu SASRS-CoV-2, pe 3 octombrie. Ieri, 22 octombrie, acesta a fost răpus de virus, după aproape 3 săptămâni de luptă.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

După 5 zile de la internare în cadrul Secției de boli infecțioase al Spitalului din Slobozia, Tudor Botnaru a fost transferat în secția Terapie Intensivă, având 48 la sută din plămâni deteriorați. Colegii săi au luptat să-l mențină în viață, însă fără succes.

Potrivit presei transnistrene medicul avea și alte comorbidități: probleme cu sistemul cardiovascular, a suportat 2 atacuri de cord și suferea de diabet zaharat de tip 2 și hipertensiune.

Tudor Botnaru s-a născut în satul Cornești, Raionul Ungheni. A fost un specialist de cea mai înaltă categorie, lucrând în sistemul de sănătate de peste 40 de ani. De asemenea, acesta a pus bazele formării și dezvoltării specialității „medic anestezist-resuscitator” în Transnistria.

Sursa: deschide.md

loading...

Comments are closed.