Externe

Medic: Masca refolosită își pierde capacitatea de protecție. Nu se păstrează agățată de oglinda mașinii

Pinterest LinkedIn Tumblr

Masca de unică folosință își pierde din capacitatea de protecție, dacă este utilizată din nou, deoarece foarte mulţi microbi rămân pe suprafaţa ţesăturii, spune medicul infecţionist din România Carmen Dorobăţ, transmite Telegraph.md, cu referire la Digi24.ro

Specialista a mai precizat că este important şi locul sau modul cum se păstrează masca de protecție, cel mai indicat fiind într-o pungă sigilată, nu agățată de oglinda retrovizoare, de schimbătorul de viteze sau pe bordul mașinii, scrie Digi24.

„Cele mai ieftine, cele mai uşoare, cele mai comode sunt aceste măşti în trei pliuri. Dezavantajul lor este că nu pot fi purtate pentru o perioadă lungă de timp deoarece respiraţia noastră conţine vapori de apă care modifică calitatea materialului şi atunci masca ar putea permite agenţilor infectanţi să pătrundă prin nas în căile respiratorii. Aşa că o îndepărtăm, pentru că nu mai este eficace. După care, obligatoriu, ne spălăm cu apă şi săpun”, a explicat Carmen Dorobăţ.

Cei mai mulţi oameni nu cunosc aceste reguli, așa că păstrează masca în locuri improprii, ceea ce creşte riscul de infectare.

Citește și: Peste 200 de migranţi au fugit din carantină în Sicilia

loading...

Comments are closed.