Alte știri

Medic român din Marea Britanie s-a vaccinat anti-Covid. Ce a transmis după două zile

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un medic român din Marea Britanie a fost printre primele persoane din lume care s-au vaccinat împotriva Covid-19 cu serul produs de alianța Pfizer-BioNTech.

Corina Ichim, chirurg în sistemul sanitar britanic, a povestit pe Facebook că a primit prima doză de vaccin în dimineața zilei de sâmbătă și nu a întâmpinat nicio reacție adversă la două zile după injecție.

Ea a transmis un mesaj prin care încurajează oamenii să se vaccineze anti-Covid și le transmite să nu creadă „zvonurile mincinoase de campanie negativă”, apărute tot mai des în ultima vreme.

„Aş dori să vă încurajez cu privire la mult prea controversatul vaccin anti-Covid 19 produs de Pfizer-BioNTech. Am primit prima doză pe 12 Decembrie la Ora 11.00 ( acum 48 ore) şi înafară de o neobişnuită stare de euforie, nu am manifestat nici un alt efect advers. Sper să vă conving că merită consideraţie şi să contrazic zvonurile mincinoase de campanie negativă. Vaccinul va fi cu adevărat eficient dacă îl facem cu toţii şi scădem incidența transmiterii virusului”, a scris Corina Ichim luni, la două zile după ce s-a vaccinat.

Marea Britanie a demarat campania de administrare a vaccinului împotriva COVID-19 dezvoltat de Pfizer şi BioNTech în urmă cu o săptămână, pe 8 decembrie.

Margaret Keenan, o bunică în vârstă de 90 de ani, a devenit prima persoană din lume căreia i s-a administrat vaccinul Pfizer împotriva COVID-19 în afara studiilor clinice, după autorizarea rapidă a acestuia.

De atunci, mai multe state – printre care se numără SUA și Canada – au aprobat utilizarea de urgență a acestui vaccin. În Statele Unite, prima persoană a fost vaccinată luni.

Sursa: StirilePROTV

loading...

Comments are closed.