Actualitate

Medicii spitalului din Edineț a fost plasat în carantină după decesul unui pacient cu COVID-19

Pinterest LinkedIn Tumblr

Medicii din Spitalul Raional Edineț au fost plasați în carantină. Asta, după ce ieri, 31 martie un bărbat din satul Colincăuți, raionul Briceni diagonosticat cu coronavirus a decedat.

Acesta fusese internat în spital cu pneumonie, iar la scurt timp i-au fost prelevate probele pentru testare la COVID-19. Pacientul a decedat ieri dimineață, în jurul orei 05:00, înainte să fie gata testul la coronavirus.
Bărbatul a fost transporta la Spitalul Raional Edineț de fratele său, cu mașina.

Potrivit primarului de Edineț, Constantin Cojocari, după confirmarea cazului de coronavirus la bărbat, medicii care au intrat în contact cu victima au fost plasați în carantină.

Totodată, ministrul Sănătății, Viorica Dumbăveanu a menționat în cadrul briefingului de aseară, că bărbatul a contactat cu un număr impunător de persoane, înainte să se afle că este infectat.
Atunci când persoana s-a adresat, a pierdut cunoștința și medicii au decis că nu poate fi transportată la un spital din Chișinău, a rămas izolat de unul singur până să vină probele, dar până au fost procesate în laborator, am fost informați că persoana a decedat”, a explicat Viorica Dumbrăveanu.

În prezent, autoritățile stabilesc tot cercul de persoane care au fost în contact cu bărbatul răpus de coronavirus. Acesta este al treilea deces din cauza coronavirusului în Republica Moldova.

Citește și: CORONAVIRUS // Trei localități din țară intră în carantină

loading...

Comments are closed.