Alte știri

Medicul oncolog Nicolae Pînzari a fost răpus de Covid-19

Pinterest LinkedIn Tumblr

Institutul Oncologic din Chișinău anunță plecarea la cele veșnice a lui Nicolae Pînzari, doctor în științe medicale, chirurg oncolog proctolog, șeful secției Proctologie. Acesta a fost răpus de noul coronavirus.

„A încetat din viață colegul, prietenul, omul, chirurgul oncolog NICOLAE PÎNZARI. Suntem triști, iar în sufletele noastre este o durere fără margini. Mai avea atâtea de realizat pe lumea aceasta! Cuvintele cu care ai impresia că poți să-ți exprimi sentimentele, iată că se dovedesc a nu fi îndeajuns pentru a se putea exprima o atât de mare tristețe! Plecarea sa dintre noi lasă un gol fără margini. (…) Medicii nu mor, ei se transformă în Îngeri păzitori, și ne vindecă mai departe cu dragoste…în amintirile noastre”, se arată în postarea Institutului Oncologic. 

Instituția mai scrie că din 1997 și până în prezent Pînzari a activat ca medic oncolog în secția Proctologie. Totodată, acesta a fost președintele Comitetului Sindical al IMSP Institutul Oncologic în perioada anilor 2015-2019. A participat în cadrul proiectelor naționale și internaționale.
 
Sanatateinfo.md precizează că Nicolae Pînzari făcuse o formă gravă de Covid-19, fiind internat la Spitalul Clinic Republican. Medicul suferea și de alte boli.
loading...

Comments are closed.