Economic

MEI anunță că peste 460 de kilometri de drumuri vor intra în acest an în reparație

Pinterest LinkedIn Tumblr

Peste 460 de kilometri de drumuri urmează să intre în acest an în reparație, anunță ministerul Economiei și Infrastructurii, care precizează că lucrările, în valoare de peste șase miliarde și jumătate de lei, ar urma să fie finanțate din resurse externe, inclusiv, din creditul promis de Federația Rusă.

Potrivit reprezentanților Ministerului Economiei și Infrastructurii, în prezent, în proces de reabilitare se află 540 de kilometri de drum. Valoarea lucrărilor se ridică la peste șapte miliarde de lei. Totodată, ei anunță despre lansarea a unor noi proiecte în sumă de 6,6 miliarde de ei. Potrivit șefului Direcției Infrastructura Drumurilor din cadrul ministerului, Radu Rogovei, proiectele lansate în 2020, vor fi finanțate din resurse externe, inclusiv, din creditul rusesc.

„460 de kilometri cu un cost estimativ de 6,6 miliarde de lei, practic, cinci miliarde și jumătate din această sumă vor fi oferite ca și credit de Federația Rusă, celelalte, aproximativ, 840 de milioane sunt, deja, din acordurile existente cu BERD și Banca Mondială”, a menționat Radu Rogovei.

Citește și: Facilitatea de Creditare a Tinerilor: Fondurile de finanțare au fost suplinite cu 100 milioane lei în anul 2020

loading...

Comments are closed.