Actual

Membrii Colegiului Militar s-au întrunit astăzi la Ministerul Apărării

Pinterest LinkedIn Tumblr

Şedinţa Colegiului Militar a avut loc astăzi la sediul Ministerului Apărării. La eveniment au participat conducerea Ministerului Apărării, Marelui Stat Major şi şefii subdiviziunilor din aparatul central.

Agenda discuţiilor a inclus subiecte cu privire la prevederile Planului de dezvoltare a capabilităţilor militare ale Armatei Naţionale pe termen lung (2020-2030), modernizarea, reutilarea şi recondiţionarea sistemelor de armament, tehnicii şi echipamentelor militare din dotare, evaluarea rezultatelor privind construcţia şi reparaţiile capitale ale obiectelor de infrastructură militară pentru anul curent, precum şi identificarea modalităţilor şi resurselor necesare pentru realizarea obiectivelor respective în anul 2021.

Ministrul Apărării, Alexandru Pînzari, a menţionat, în cadrul evenimentului, că dezvoltarea capabilităţilor instituţiei de apărare este una din priorităţile instituţiei pe care o conduce şi care contribuie la modernizarea Armatei Naţionale, respectiv, creşterea atractivităţii acesteia.

„Apreciez eforturile structurilor responsabile din Ministerul Apărării şi Marele Stat Major în realizarea acestui obiectiv important. Mă bucur că în pofida situaţiei epidemiologice din ţară, am reuşit să ne mobilizăm pentru a identifica cele mai optime căi de soluţionare a unor probleme stringente ale Armatei Naţionale cu referire la patrimoniul militar. Mizez în continuare pe sprijinul şi experienţa specialiştilor din cadrul instituţiei pentru implementarea cu succes a proiectelor iniţiate şi îmbunătăţirea condiţiilor de activitate pentru efectiv”, a spus Alexandru Pînzari.

În cadrul şedinţei, membrii Colegiului au aprobat o serie de acţiuni pentru anul 2021, direcţionate spre dezvoltarea Armatei Naţionale, în contextul implementării Inițiativei de Consolidare a Capacității de Apărare (DCBI), dar şi Planului de dezvoltare a capabilităţilor militare ale Armatei Naţionale pe termen lung (2020-2030).

Citește și: Alexandru Pînzari a avut o întrevedere cu foștii miniștri ai Apărării și șefi ai Marelui Stat Major al Armatei Naționale

 

loading...

Comments are closed.