Social

Mercenarul moldovean Oleg Beţian și-a găsit sfârșitul pe frontul din Donbas

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ieri a murit fostul coleg de proteste al lui Renato Usatîi, Oleg Beţian, care a luptat în Donbas de partea separatiştilor, în batalionul „Piatnaşka”, potrivit unui anunţ făcute de rudele sale pe reţelele de socializare, transmite Deschide.md. Beţian s-a aflat în comă aproape o săptămână, fără asistenţă medicală. Cauza decesului fost o pneumonie grea căpătată în tranșeele separatiștilor din Donețk.

Tot de pe rețelele de socializare aflăm că rudele lui Bețian își fac griji că nu vor putea aduce acasă corpul neînsuflețit al mercenarului pro-rus.

Oleg Bețian a fost șeful Filialei Briceni a partidului politic „Patrioții Moldovei”, condus de Mihail Garbuz. Bețian a participat și la protestele organizate de partidul politic extremist „Patrioții Moldovei”.

După ce în anul 2015 în partidul „Patrioții Moldovei” au apărut anumite disensiuni, Oleg Bețian a părăsit controversatul partid și s-a alăturat protestelor organizate de Renato Usatîi în centrul Chișinăului. Bețian chiar a și fost un membru activ al orășelului protestatar din fața Parlamentului.

La sfârșitul anului 2015, a apărut informația că Bețian a plecat în Donbass pentru a participa în conflict de partea separatiștilor. Iar la începutul lunii iulie curent, pe rețelele sociale a apărut un nou profil, cu numele „Rusea Pozîvnoi” (Rusea, Nume de apel). Apoi s-a adeverit că Pozîvnoi și Oleg Bețian sunt aceeași persoană, după care Bețian a decis să nu-și mai ascundă identitatea și a început să posteze cu numele adevărat.

Profilul mercenarului a apărut și pe site-ul ucrainean MIROTVOREŢ, care se ocupă cu cercetările și acumularea de date despre persoane care luptă de partea organizațiilor teroriste din Donețk și Lugansk.  Aici aflăm că, în aprilie 2017, Bețian a fost judecat în Federația Rusă pentru încălcarea regimului de ședere. Potrivit hotărârii, el a fost amendat cu 2000 de ruble și expulzat din Federația Rusă.

De menționat că pe rețelele sociale pot fi găsite mai multe fotografii, în care acest personaj apare în anturajul mai multor personalități și politicieni precum fostul ambsador UE la Moldova, Pirkka Tapiola.

loading...

Comments are closed.