Alte știri

Mesajul de felicitare al președintelui Parlamentului de Ziua Drepturilor Omului

Pinterest LinkedIn Tumblr

Acum 72 de ani, a fost adoptată Declarația Universală a Drepturilor Omului – document calificat drept ideal comun spre care trebuie să tindă popoarele. Republica Moldova a aderat la Declarația Universală a Drepturilor Omului la 28 iulie 1990, în foarte scurt timp după adoptarea Declarației Suveranității. În acest mod tânărul stat a demonstrat cetățenilor și comunității internaționale că pentru el drepturile omului sunt prioritare, transmite Telegraph.md

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Cu această ocazie președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi a venit cu un mesaj de felicitare:

„La aproape 30 de ani de la aderarea Moldovei la Declarație, aș dori să mulțumesc tuturor partenerilor antrenați în cauza promovării drepturilor omului în țara noastră. Acest parteneriat ne-a învățat să creăm un sistem de protejare a drepturilor omului bazat pe cele mai bune tradiții și principii ale ONU.

Totodată, el ne încurajează să fim și mai perseverenți în pledoaria noastră comună pentru demnitatea umană.
Mizăm în continuare pe această alianță în numele drepturilor și libertăților omului. Interacțiunea strânsă dintre toți actorii sociali, dintre statele lumii este foarte importantă pentru a veni cu răspunsuri eficiente la noile amenințări, precum schimbările climatice, revoluția digitală și, bineînțeles, pandemia.

În numele Parlamentului Republicii Moldova, exprim angajamentul deplin să folosim toate oportunitățile și instrumentele ca orice cetățean, indiferent de etnie, religie, statut social sau vârstă, să fie protejat și mulțumit în țara noastră.” a scris Greceanîi.

VIDEO // Ungaria consideră că în alegerile prezidențiale din RM a fost imixtiune din partea Delegației UE la Chișinău

 

 

loading...

Comments are closed.