Alte știri

Mesajul de felicitare al președintelui PSRM, Igor Dodon cu ocazia Zilei Mondiale a Diversității Culturale pentru Dialog și Dezvoltare

Pinterest LinkedIn Tumblr

Astăzi este marcată Ziua Mondială a Diversității Culturale pentru Dialog și Dezvoltare, transmite Telegraph.md

Această sărbătoare internațională importantă are o semnificație deosebită pentru Republica Moldova.

Cu acest prilej, președintele PSRM, Igor Dodon a venit cu un mesaj de felicitare:

„Aproape o treime din populația țării o constituie reprezentanți ai zeci de etnii care, de-a lungul deceniilor și chiar a secolelor, trăiesc în armonie pe pământul binecuvântat al Moldovei, promovând limba și cultura proprie, fiind o punte de legătură dintre Moldova și țările lor.

Țin să amintesc că timp de 30 de ani în Republica Moldova funcționează Agenția (anterior, Biroul) Relații Interetnice, sub egida căreia se desfășoară anual Festivalul Etnocultural al Etniilor, iar eu, fiind în funcția de șef al statului, am instituit funcția de consilier al președintelui pe probleme de relații interetnice.

Bogăția principală a Moldovei o constituie oamenii săi! Partidul socialiștilor mereu a avut o atitudine respectuoasă față de reprezentanții diferitelor etnii, acest lucru manifestându-se și în procesul de întocmire a listei electorale: o treime din candidații noștri la funcția de deputat sunt reprezentanți ai altor etnii, ceea ce corespunde procentului de grupuri etnice din țara noastră” scrie Igor Dodon.

Citește și: ULTIMA ORĂ // A fost publicată lista integrală a candidaților Blocului Comuniștilor și Socialiștilor

loading...

Comments are closed.