Mesajul lui Adrian Albu, de Ziua Profesorilor: ”Educația trebuie să devină o prioritate națională, nu doar în discursurile demnitarilor”

Candidatul PSRM la funcția de edil al Chișinăului, Adrian Albu a venit cu un mesaj de felicitare cu ocazia Zilei profesorilor.

„Eu am crescut sub influența buneilor profesori. Am îndrăgit de mic această profesie, deși am luat calea altui domeniu. Respectul profund față de această categorie de oameni mi-a rămas pentru întreaga viață”, a menționat Adrian Albu.

„Dragi pedagogi, stimați învățători,

Astăzi, cu ocazia Zilei profesionale, veți primi multe felicitări, cuvinte frumoase, aprecieri, care cred că le meritați zilnic. Efortul, grija și dedicația zilnică pentru a învăța noile generații, trebuie remarcate și încurajate în permanență, nu doar de câteva ori pe an.

Societatea este ca o oglindă în care se reflectă și rezultatul muncii Voastre. Știu că vă doriți să regăsiți în această oglindă socială cât mai multe elemente pozitive, pentru a vă bucura de cunoștințele și aptitudinile, de modul de comportament și reușitele celor care au fost elevii voștri. Însă sunt și alți factori, care fac parcursul oamenilor altfel decât cel pe care ni-l dorim cu toții.

În pofida tuturor greutăților, a lipsei aprecierii cuvenite din partea statului, care apelează acum la “pomeni electorale”, în loc să majoreze salariile, Voi, stimați profesori, continuați să munciți cu dragoste pentru noile generații, în speranța că elevii vor crește și vor fi oameni demni, corecți și în “oglinda socială” va fi reflectată acea așteptare pe care o aveți.

Eu am crescut sub influența buneilor profesori. Am îndrăgit de mic această profesie, deși am luat calea altui domeniu. Respectul profund față de această categorie de oameni mi-a rămas pentru întreaga viață.

Vă mulțumesc pentru tot ce faceți pentru copiii noștri, pentru localitățile noastre și pentru Țară. Educația trebuie să devină o prioritate națională, nu doar în discursurile demnitarilor, ci în acțiunile practice. În calitate de candidat pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău, am un capitol aparte dedicat acțiunilor prioritare în Educație.

Stimați profesori, dragi pedagogi și învățători, Vă felicit cu ocazia Zilei profesionale, Vă doresc sănătate, putere, răbdare și elevi ascultători!”, se arată în mesajul lui Adrian Albu.

Total
0
Shares
Total
0
Share