Mesajul lui Cavcaliuc către polițiști: Vă îndemn să fim devotați statului și cetățenilor Republicii Moldova!

Mesajul lui Cavcaliuc către polițiștii din Moldova, proteste chisinau, guvernul filip, inspectoratul general de politie, guvern maia sandu, 

În aceste clipe complicate și de cumpănă pentru Republica Moldova, Poliția Națională, ca de fiecare dată, a fost, este și va fi un pilon de bază, precum și un garant al statalității și este de datoria polițiștilor să păstreze cu sfințenie liniștea și ordinea publică în țară. Mesajul aparține șefului adjunct al Poliției Naționale, Gheorghe Cavcaliuc.

“Înțeleg și văd cum diferiți actori politici încearcă prin diferite metode, inclusiv nu cele mai sincere și corecte să vă influențeze, să vă demoralizeze, pentru ca voi să aveți careva dubii în actuala conducere a IGP, MAI și Guvernul RM, dezinformându-vă și manipulând cu diferite interpretări în interesul lor.

În calitate de conducător de rang înalt al Poliției Naționale, care am fost, sunt și voi fi mereu alături de voi, vă îndemn să nu ne lăsăm provocați, să respectăm cu sfințenie constituția, legislația și jurământul pe care l-am depus atunci când am îmbrăcat uniforma de polițist”, a scris Cavcaliuc pe facebook.

Societatea are mare încredere în polițiști, că vor fi înțelepți, puternici și vor asigura în continuare liniștea și ordinea publică, ca ei cetățenii să se poată bucura de viață, să întemeieze familii, să nască copii și să poată merge liniștit la serviciu, școală sau la grădiniță, în maximă siguranță.

“Astăzi este foarte actuală poezia mea ”Polițistul devotat”, pe care am compus-o acum câțiva ani, când Republica Moldova și Poliția Națională se afla în situație similară și aceeași actori politici, atunci nu ne zâmbeau frumos, ca și zilele acestea, nu ne apreciau munca depusă, dar ne blamau pentru simplul fapt că ne făceam datoria, dar lor nu le convinea că stăteam ca și astăzi fermi la straja ordinii de drept.

Știu că aveți mare încredere în mine și mulți dintre voi m-ați telefonat și mi-ați scris, întrebându-mă ”Ce facem? Cum procedăm?” și eu vă răspund și vă îndemn să fim polițiștii devotați statului și cetățenilor Republicii Moldova, să păstrăm cu sfințenie liniștea și ordinea de drept în țara noastră pentru urmașii urmașilor noștri!!”, a declarat Cavcaliuc. Mai jos găsiți poezia sa.

proteste chisinau, proteste in moldova, politia republicii moldova, platforma da proteste

„POLIȚISTUL DEVOTAT”
Polițistul devotat,
Este important în stat.
Jurământ de când a dat,
Tot la post, cinstit a stat.
Protejând cu demnitate
Drepturi, legi și libertate.
La chemare sau protest,
Pentru el mereu e-un test.
Dacă n-a plouat aseară,
Polițistu-i de ocară.
La proteste, pe poziții,
Insultat de opoziții
Pe nedrept și nefondat,
Polițistul e blamat.
Dacă au TV-imperii
Toarnă „tone” de mizerii.
Dar, în fond, lor nu le pasă
Că și el e tată acasă.
Că acasă e întrebat:
– Tată ……. e adevărat?
Polițistul înțelept,
Își strânge pruncul strâns la piept
Și încet, cu grijă mare
Îi explică, chiar de-l doare:
– Tatăl tău e om onest
Nu-i drept ce zic la protest!
Să fii mândru de părinte
Și te rog să iei aminte
Polițiștii au onoare,
Cinste, dar și grijă mare…
Ei sunt gata pentru țară
Într-o zi chiar și să moară!

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share