Politic

Mesajul lui Pavel Filip de 9 Mai: „Cinstim eroii care au luptat pentru pace și ne gândim la viitorul european al țării noastre”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Prim-ministrul Pavel Filip a venit cu un mesaj pe pagina sa oficială de facebook, cu ocazia zilei de 9 Mai. Astăzi în Republica Moldova astăzi este marcată Ziua Europei, dar și 74 ani de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial.

„Astăzi este o sărbătoare dublă: Ziua Victoriei și Ziua Europei. Ne amintim de trecut și privim în viitor. Cinstim eroii care au luptat pentru pace și ne gândim la viitorul european al țării noastre, singura cale de dezvoltare a Republicii Moldova. Buneii și străbunii noștri au luptat pentru pace și prosperitate și este de datoria noastră să facem tot ce ne stă în puteri în acest scop. #ZiuaVictoriei #ZiuaEuropei, a scris Pavel Filip.

De asemenea, Guvernul Filip a anunțat că 1253 de persoane vor primi un ajutor financiar unic cu ocazia sărbătorii de 9 Mai. Câte 10 mii de lei vor fi acordați participanților la război și a persoanelor cu dizabilități în urma războiului.

Mai mult, un ajutor de câte 5 mii de lei vor primi și persoanele asimilate participanților la război, iar soțiile și soții supraviețuitori ai participanților câte 1 mie de lei. Beneficiarii își pot ridica ajutorul de la oficiile poștale, începând de astăzi, 8 mai.

În acest scop, din bugetul de stat al Republicii Moldova se vor cheltui în total 5.562.000 de lei.

loading...

Comments are closed.