Meta a blocat conturi pro-palestiniene importante. Compania spune că le-a fost compromisă securitatea

Conturile închise de Meta miercuri, 25 octombrie, s-au concentrat pe postări mass-media din Gaza, inclusiv videoclipuri și imagini cu persoane rănite. Unul din conturile cu milioane de urmăritori, @eye.on.palestine, scrie Digi24.ro

Meta, proprietarul Instagram și Facebook, a declarat că personalul său de securitate a detectat o posibilă tentativă de hacking asupra conturilor pro-palestiniene cu milioane de urmăritori și le-a blocat, până să ia legătura cu cei care se flă în spatele acetor conturi.

Contul @eye.on.palestine a avut peste 6 milioane de urmăritori pe Instagram înainte de a se închide brusc miercuri, potrivit unei descrieri arhivate pe motorul de căutare Google.

Un cont de rezervă, @eye.on.palestine2, nu a fost, de asemenea, disponibil la fel și un cont de Facebook asociat și un cont Threads. Conturile s-au concentrat pe postarea mass-media din Gaza, inclusiv videoclipuri și imagini cu persoane rănite.

Materialul a fost în general neverificat de jurnaliştii internaţionali. Nu este clar cine sau câți oameni au postat pe pagini. Când oamenii au ajuns pe aceste conturi:

„Ne pare rău, această pagină nu este disponibilă”.

Perturbarea conturilor a stârnit furie printre cei din tabăra pro-palestiniană.

În postările de pe X, unii urmăritori au interpretat dispariția paginilor ca pe un exemplu de cenzură anti-palestiniană. Dar Meta a declarat miercuri seara că a dezactivat conturile din cauza problemelor de securitate. „Aceste conturi au fost inițial blocate din motive de securitate după semne de compromis și ne străduim să luăm contact cu proprietarii de conturi pentru a ne asigura că au acces”, a declarat purtătorul de cuvânt al Meta, Andy Stone, într-un comunicat.

„Nu am dezactivat aceste conturi din cauza conținutului pe care îl partajau”, a spus el.

Stone nu a oferit alte detalii despre investigația lui Meta asupra semnelor de compromis. El a spus că ancheta continuă. Proprietarii contului nu au putut fi contactați pentru comentarii miercuri, inclusiv prin e-mail. În mai, contul Eye on Palestine, de pe Telegram, a făcut public faptul că a primit un avertisment de la Instagram despre un hacker care a încercat să acceseze contul. Contul Eye on Palestine Telegram a rămas online miercuri seară, cu peste 441.000 de abonați. Pe X, contul @EyeonPalestine a fost listat ca nemaifiind activ. Nu era clar când a dispărut contul.

Arhiva Internet arată că este activ din 13 octombrie, dar X nu a făcut încă niciun comentariu. Diferitele conturi au fost listate împreună într-un singur cont Linktree.

Obținerea de imagini, videoclipuri și alte informații din Gaza s-a dovedit dificilă atât pentru jurnaliștii profesioniști, cât și pentru utilizatorii rețelelor de socializare, din cauza întreruperilor de comunicații și a energiei electrice din zonă – alimentând interesul pentru orice cont care pretinde că are media recentă.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share