Politic

Mihai Ghimpu se reîntoarce în politică? Anunțul făcut de Președintele de Onoare al Partidului Liberal

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele de Onoare al Partidului Liberal, Mihai Ghimpu vrea să revină pe scena politică din republica Moldova. După ce a renunțat la cârma partidului, liberalul este de părere că odată cu revenirea în politică a Partidului Liberal, lucrurile s-ar schimba înspre bine, informează Realitatea.md

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

„Obiectivul nostru este acuma să readucem PL-ul pe scena politică fiind că timpul a arătat că lucrurile s-au mișcat înainte cu PL. Fără PL, lucrurile stau pe loc și atunci dacă ajungem în Parlament sigur că vom lucra.
Aici trebuie ori să ai majoritate ori să ai parteneri. Ce folos, noi am vrut multe să facem. E greu”, a declarat Mihai Ghimpu.

Iar Dorin Chirtoacă se pare că nu se grăbește să revină pe arena politică. El spune că vrea mai întâi să i se facă dreptate pe dosarele penale în care este acuzat, după care își va revizui decizia.

„Această decizie rămâne în vigoare și eu rămân fără niciun fel de funcție și nici nu pretind la vreo funcție, sunt membru de rând al Partidului Liberal. Până când nu se rezolvă niște lucruri, inclusiv partea cu dosarele penale fabricate, în privința cărora aștept renunțarea la învinuiri și închiderea acestor dosare cum s-a făcut la celelalte dosare politice. În cazul în care nu se întâmplă mergem mai departe, ne luptăm cu morile de vânt. Nu mai desfășoară alte activități pentru că oamenii nu vor înțelege. Să se rezolve chestiunea asta, să se facă dreptate, după care mai văd dacă revin în ceea ce privește viața publică, politică”, a spus Dorin Chirtoacă.

Realitatea.md reamintește că după 20 de ani, timp în care s-a aflat la șefia Partidului Liberal, Mihai Ghimpu și-a încheiat mandatul său în funcția de președinte al partidului. Decizia a fost luată la data de 1 decembrie 2018, în cadrul Congresului Partidului Liberal.

Iar pe data de 26 octombrie, 2021, liderul Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, a că pune punct activității sale politice.

loading...

Comments are closed.