Mihai Popșoi: Aeroportul Chișinău trebuie concesionat

Aeroportul Chișinău trebuie concesionat, a declarat vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi în cadrul emisiunii Rezoomat, scrie Bani.md

Potrivit lui, în statele UE nu se practică administrarea aeroportului de către stat. „aceste active sunt administrate de companii private cu experiență serioasă, de aceea e cumva de bun simț. Dar neîncrederea cetățenilor față de procesul de concesionare cel care l-am avut este justificată și este complicat să convingi de oportunitatea unei noi concesiuni, dar suntem condamnați să o facem, nu putem păstra un asemena activ în proprietatea statului”, a punctat Popușoi.

Anterior și ministra Infrastructurii, Lilia Dabija a declarat că se intenționează concesionarea aeroportului, însă ulterior și-a negat spusele. Aceasta a spus că a avut altceva în vedere.

Aeroportul Internațional Chișinău, luat în concesiune de AviaInvest, a revenit înapoi în administrarea Statului în data de 23 noiembrie 2022, după decizia Curții de Apel Chișinău.

Avia Invest, controlată de Ilan Șor, a luat în concesiune Aeroportul Internațional Chișinău pentru un termen de 49 de ani, iar statul a dat în judecată compania și a cerut anularea contractului de concesionare.

Drept răspuns Avia Invest a dat Moldova în judecată la Curtea de Arbitraj de la Stockholm. Compania a acuzat autoritățile de la Chișinău că o supun presiunilor și cere despăgubiri de 855 de milioane de euro.

Total
0
Shares
Total
0
Share