Politică

Mihai Popșoi, deputatul PAS cu cele mai multe călătorii peste hotarele țării în 2019. ”Excursii” achitate din banii oamenilor

Pinterest LinkedIn Tumblr

Mihai Popșoi, deputat PAS, vice-președinte al Parlamentului, este campion în ale vizitelor peste hotarele țării, în anul 2019, transmite Telegraph.md

Potrivit raportului oficial al Parlamentului, anul trecut, în doar 10 luni de mandat, Popșoi a fost de patru ori în Franța și câte o singură dată în Georgia și Kazahstan.

Pentru aceste vizite, deputatul PAS a cheltuit din visteria Parlamentului nu mai puțin de 135 mii de lei, având sejururi foarte scumpe. De exemplu, în perioada 9 -11 septembrie 2019 s-a aflat la Paris, unde a stat doar 3 zile, iar pentru fiecare zi de ”vacanță” a cheltuit peste 430€. În total el a raportat o cheltuială bugetară în sumă de 25105,44 lei, inclusiv biletele avia.

Extras din raportul pe 2019

Potrivit booking.com, cazările decente în Paris încep de la 38€/2 nopți, iar pentru un hotel de 3*, fără mic dejun, prețurile încep de la 158€/2 nopți. Evident, pentru hotelurile de 4-5* sunt și prețuri ce depășesc 400€/două nopți.

Conform agențiilor de turism, biletele avia Chișinău-Paris-Chișinău, pentru data de 9-11 septembrie, ar începe de la numai 161-188€/ambele sensuri. Prețurile nu diferă cu mult față de alea din 2019.

Anterior, președintele Igor Dodon declara că deputații opoziției PAS și PPDA merg în UE la shopping și o fac pe excursioniștii, dar raportează cheltuielile spre decontare din Bugetul Public Național/Parlamentului.

Raportul integral poate fi consultat și direct pe siteul Parlamentului.

loading...

Comments are closed.