Alte știri

MILIARDUL: Un acuzat și complicii săi – trimiși în judecată în dosarul fraudelor de la BEM

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cinci foşti membri ai Comitetului de creditare al Băncii de Economii, inclusiv fostul președinte, Grigore Gacikevici, au ajuns pe banca acuzaților pentru încălcarea regulilor de creditare, cu cauzarea daunelor în proporţii deosebit de mari. Acesta este al 14-lea dosar legat de fraudele bancare cu implicarea celor cinci persoane, care a fost trimis în judecată de procurori, scrie Crime Moldova.

Potrivit procurorilor, în perioada 2007-2012 fostul preşedinte, Grigore Gacikevici, împreună cu alți 4 membri ai Comitetului de Creditare al BEM au acordat credite neperformante pentru 52 de companii, în sumă totală de circa 2,2 miliarde de lei.

Inculpații ar fi trebuit să stopeze acordarea banilor cu recuperarea imediată a lor, însă nu au întreprins acţiuni în acest sens și au prejudiciat banca în proporţii deosebit de mari. Fostul preşedinte al Comitetului de creditare al BEM, Grigore Gacikevici, şi-a recunoscut vina. În total, procurorii anunță că au expediat în judecată 14 cauze penale, legate de acordarea creditelor neperformante din sursele BEM, în care sunt vizați cei 5 inculpați.

În prezent, Gacikevici se află în arest preventiv, iar complicii săi sunt cercetaţi în stare de libertate. Pe bunurile învinuiților au fost aplicate mai multe sechestre.

Dacă vor fi găsiți vinovați, cei 5 inculpați riscă amendă sau închisoare de până la 7 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani.

loading...

Comments are closed.