Politic

Milioane de EURO pentru Usatîi, Șor și Candu? Vama confirmă captura de valută

Pinterest LinkedIn Tumblr

Câteva ore în urmă, pe unele canale de pe Telegram au fost distribuite mai multe imagini video cu o captură impunătoare de EURO la Punctul de trecere a Frontierei Leușeni. Potrivit informațiilor neoficiale, în sacoșele burdușite cu bani, dar și în alte cutii depistate de către vameși, ar fi suma de cel puțin 1,5 milioane de euro, transmite Telegraph.md 

”Angajații Serviciului Vamal au depistat pachete pline cu valută străină nedeclarată. Cazul a fost înregistrat astăzi, la postul vamal Leușeni, pe sensul de intrare în țară, în jurul orei 11:00. Cazul este investigat în comun cu Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale. Vom reveni cu informații”, informează Serviciul Vamal.

După capturarea transportului cu EURO, pe un canal de pe Telegram a apărut o informație nouă, precum că banii erau destinați lui Renato Usatîi, Marinei Tauber din gruparea Șor, dar și grupului condus de Andrian Candu.

Citește și: VIDEO // O ”încărcătură” cu milioane de EURO, depistată și ridicată de către oamenii legii. Pentru ce ar fi fost destinați banii

Prin intermediul unei intervenții live, Renato Usatîi a negat că el ar fi implicat în această contrabandă cu valută străină, iar banii ar aparține unei grupări din Băcioi, implicată în contrabanda cu țigări.

Andrian Candu, liderul grupului parlamentar PRO Moldova, nu a răspuns la acuzații, dar nici la întrebarea noastră despre această situație.

loading...

Comments are closed.