Social

Militarii Armatei Naționale monitorizează de astăzi circulația în două localități din raionul Vulcănești

Pinterest LinkedIn Tumblr

Echipe de militari ai Armatei Naționale au fost detașate începând de sâmbătă, 25 aprilie curent, în satele Etulia și Cișmichioi, raionul Vulcănești, unde vor monitoriza și supraveghea, alături de polițiști, deplasarea localnicilor și vehiculelor. Decizia a fost luată în rezultatul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale în urma instituirii regimului de carantină în aceste două sate.

Potrivit Centrului Operațional de Comandă, 38 de militari din Brigada de Infanterie motorizată „Dacia” și Batalionul cu Destinație Specială „Fulger” au instalat, în dimineața zilei de azi, posturi fixe de control la intrările și ieșirile din cele două localități pentru a monitoriza traficul.

În operațiunile de gestionare a circulației persoanelor și transportului sunt implicate și șase unități de tehnică din dotarea Armatei Naționale.

„Stimați locuitori ai localităților aflate în carantină, vă rog să dați dovadă de respect față de militarii noștri și să vă conformați restricțiilor impuse de autorități! Avem nevoie de susținere și înțelegere, astfel încât, împreună, să depășim această perioadă dificilă. Militarii sunt acolo pentru voi și cei apropiați vouă! Rămâneți acasă!”, a menționat ministrul Apărării, Alexandru Pînzari, pe pagina sa de Facebook.

De menționat că în prezent, un număr total de 145 de militari din Brigăzile de infanterie motorizată „Moldova” și „Dacia”, Batalionul 22 de menținere a păcii, Regimentul de Rachete Antiaeriene și Batalionul cu Destinație Specială „Fulger”, cu 23 de unități de tehnică, se află la 25 de posturi fixe amenajate în localitățile aflate în carantină — Talmaza, Carahasani, Ștefan Vodă, Soroca, Glodeni, Brînzeni, raionul Edineț, dar și la Etulia și Cișmichioi, raionul Vulcănești.

loading...

Comments are closed.