Social

Militarii din Armata Naţională participă la exerciţiul „Sea Breeze 2018” ce are loc în Ucraina

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un contingent al Armatei Naţionale va participa, în perioada 9-21 iulie curent, la exerciţiul multinaţional „Sea Breeze 2018”, care va avea loc la Centrul de instruire „Shirokiy Lan”, regiunea Mykolaiv, Ucraina.

Potrivit comandantului Armatei Naţionale, generalul de brigadă Igor Cutie, scopul exerciţiului, la care vor fi detaşaţi 80 de militari din Brigada infanterie motorizată „Ştefan cel Mare”, Batalionul 22 de menţinere a păcii, precum şi din Marele Stat Major, este creşterea interoperabilităţii trupelor multinaţionale în operaţiuni de menţinere a păcii.

Generalul Cutie a adăugat că în acest an, Armata Naţională va participa la aplicaţii cu 15 unităţi de tehnică militară de tip HMMWV, care se vor deplasa spre Ucraina sâmbătă, 7 iulie, pe traseul Chişinău —Tudora — Starokozache — Shirokiy Lan.

Sursa a specificat că în acelaşi timp, patru ofiţeri moldoveni vor activa în cadrul statului major al exerciţiului, dislocat în oraşul Odessa.

La “Sea Breeze 2018” vor participa militari din Bulgaria, Marea Britanie, Italia, Grecia, Georgia, Danemarca, Estonia, Canada, Lituania, Republica Moldova, Norvegia, România, Polonia, Statele Unite, Turcia, Ucraina și Suedia.

Sea Breeze” este un exerciţiu multinaţional de menţinere a păcii în spiritul Parteneriatului pentru Pace. Armata Naţională participă la acest exercițiu din 2007.

loading...

Comments are closed.