Ministerul Agriculturii caută soluții pentru sprijinirea agricultorilor în fața prăbușirii prețurilor la cereale

 

Pe fondul prăbușirii prețurilor la cereale în bazinul Mării Negre, agricultorii din Republica Moldova se confruntă cu probleme financiare majore. În acest context, conducerea Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului a avut o întâlnire cu membrii Asociației „Forța Fermierilor” pentru a discuta despre situația actuală de pe piața cerealelor și pentru a identifica soluții viabile pentru a sprijini agricultorii afectați.

În cadrul întâlnirii, vicepremierul Vladimir Bolea a subliniat că, deși există cereri din partea unor state din UE de a interzice importurile de cereale și alte produse agricole din Ucraina, UE nu poate acționa unilateral și Comisia Europeană nu a luat încă o decizie definitivă în această privință. În consecință, Ministerul Agriculturii va elabora un set de măsuri care să sprijine agricultorii și să le permită să facă față constrângerilor economice.

Unul dintre obiectivele majore ale ministerului este diversificarea subvențiilor pentru agricultori. În acest sens, se vor identifica resurse financiare adiționale pentru a oferi subvenții producătorilor agricoli și a micșora costurile de producție. Aceste măsuri vor ajuta la reducerea presiunii asupra agricultorilor și vor contribui la susținerea lor în aceste momente dificile.

În plus, se va acorda o atenție deosebită monitorizării situației economice și politice din regiune, în special din bazinul Mării Negre, pentru a anticipa eventuale fluctuații ale prețurilor și pentru a lua măsuri preventive în timp util. De asemenea, se va sprijini cercetarea și dezvoltarea în domeniul agricol, pentru a ajuta la îmbunătățirea productivității și eficienței.

În final, vicepremierul Vladimir Bolea a subliniat că sprijinul pentru agricultori va rămâne o prioritate pentru Guvernul Republicii Moldova și că se va lucra în continuare pentru a asigura o dezvoltare durabilă și echilibrată a sectorului agricol.

Total
0
Shares
Total
0
Share