Economic

Ministerul Agriculturii lansează un nou apel pentru solicitarea subvențiilor în avans

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului lansează cel de-al VI-lea apel de depunere a cererilor pentru solicitarea subvențiilor în avans, aferente plăților în avans pentru anul 2020.

Astfel, în perioada 4 mai – 6 iunie curent, tinerii și femeile fermieri pot depune cereri pentru a solicita plăți în avans în vederea utilării și renovării fermelor zootehnice, procurarea animalelor de prăsilă și menținerea fondului genetic al acestora, dezvoltarea infrastructurii post-recoltare și procesare, înființarea, modernizarea și defrișarea plantațiilor multianuale, inclusiv, plantații viticole și pomicole, precum și pentru cultivarea fructelor și legumelor pe teren protejat (sere).

Subvențiile în avans, sunt oferite producătorilor agricoli care desfășoară pentru prima dată o activitate economică în sectorul agroalimentar.

Domeniile de sprijin prioritare sunt:

–  stimularea investițiilor pentru utilarea și renovarea tehnologică a fermelor zootehnice;

– stimularea procurării animalelor de prăsilă și menținerea fondului genetic al acestora;

stimularea investițiilor pentru dezvoltarea infrastructurii postrecoltare şi procesare;

–  stimularea investițiilor pentru producerea legumelor şi a fructelor pe teren protejat (sere, solarii, tuneluri);

–  stimularea investițiilor pentru înființarea, modernizarea și defrișarea plantațiilor multianuale, inclusiv a plantațiilor viticole și plantațiilor pomicole.

Actele necesare pentru depunerea dosarului și obținerea subvențiilor în avans, le găsiți aici.

Cererile vor fi examinate de Agenția de Intervenții și Plăți în Agricultură, conform procedurilor Regulamentuluiiar evaluarea și selecția finală a proiectelor investiționale, care au îndeplinit criteriile de eligibilitate, va fi realizată de Comisia de evaluare și selecție.

Citește și: FOTO de pe șantier // La ce etapă se află Gazoductul Ungheni-Chișinău: ”Lucrările se derulează conform termenilor planificați”

 

loading...

Comments are closed.