Actual

Ministerul Apărării a înființat o linie telefonică de încredere destinată veteranilor

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministerul Apărării a creat o celulă de criză responsabilă de gestionarea problemelor veteranilor de război și celor ai structurilor de forță, familiilor celor căzuți, văduvelor de război, care necesită asistență sporită pe perioada stării de urgență.

Totodată, instituția a înființat o linie telefonică de încredere VETERAN, la care aceștia pot solicita ajutor în perioada măsurilor de prevenire a pandemiei COVID-19.

Astfel, veteranii pot suna la numerele de telefon: 022 25 20 65, 022 25 21 78, între orele 8.00-17.00 (de luni până vineri), sau la numărul de telefon mobil 060705138, 24/24.

De asemenea, linii telefonice locale vor funcționa în cadrul fiecărui Centru Militar Teritorial sau Secție Administrativ Militară din toate raioanele sau municipiile.

„Ne propunem să întreprindem o serie de măsuri menite să contribuie la o bună informare și comunicare cu voi, veteranii noștri, să vă acordăm asistență vouă și familiilor celor căzuți, văduvelor de război în soluționarea problemelor cu care vă confruntați, să realizăm conexiunea cu funcționarii din teritoriu responsabili de domeniu dar și să monitorizăm soluționarea problemelor vociferate de voi”, a spus ministrul Apărării Alexandru Pînzari, în adresarea către veterani și văduvele de război.

„În calitatea mea de Ministru al Apărării, precum și ca Președinte al Consiliului național pentru problemele veteranilor de război, voi monitoriza personal cum activează această linie, pentru ca veteranii aflați în dificultate să primească asistență”, a adăugat ministrul Pînzari.

În mesajul său, oficialul a apreciat inițiativa veteranilor de a susține eforturile conducerii statului în lupta cu pandemia și a făcut apel către veteranii și rezerviștii, care doresc să acorde orice gen de ajutor să se înscrie în cadrul grupurilor de veterani-voluntari.

De menționat că funcționarea sistemului de comunicare și informare la nivelul Celulei de Criză/punctelor de contact raionale/municipale este asigurată de Centrul Operațional de Comandă și Centrul Gestionare Resurse de Mobilizare și a efectivului Armatei Naționale.

loading...

Comments are closed.