Politică

Ministerul de Externe despre votul lui Năstase pro-Rusia: Votul deputaților la APCE nu reprezintă poziția R. Moldova!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene face precizări, după ce doi deputați ai R. Moldova, Vlad Bătrâncea și Andrei Năstase, au votat la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) pentru readmisia Federației Ruse în cadrul structurii.

Potrivit Ministerului de Externe, condus de Nicu Popescu, Guvernul nu poate să răspundă pentru poziția deputaților la APCE, deoarece votul este individual .
 
„Votul parlamentarilor în cadrul APCE are un caracter individual şi nu reprezintă poziția Guvernului sau a statului. Mai mult ca atât, Executivul nu deţine prerogative pentru a recomanda parlamentarilor să voteze într-o manieră sau alta”, a explicat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe pentru TV8.md. 
 
Amintim că Andrei Năstase și Vlad Batrîncea au votat pentru ca Rusia să fie acceptată din nou la APCE, după o pauză de cinci ani. În aprilie 2014, Federația Rusă a fost exclusă din cadrul structurii ca răspuns la anexarea ilegală a Crimeei. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a declarat decepţionat de cele întâmplate marți la Strasbourg. 
crimeea anexata, apce moldova, deputati moldova, alianta psrm acum, nastase pro-rus, nastase unionism, nastase moscova, rusia apce
loading...

Comments are closed.