Economic

Ministerul Economiei anunță lansarea unor noi programe pentru mediul de afaceri

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministerul Economiei și Infrastructurii pregătește două programe de digitizare a proceselor economice și a activității IMM-urilor din Republica Moldova, relatează Telegraph.md

Despre aceasta a anunțat, astăzi, ministrul Sergiu Railean în cadrul unui briefing de presă.

E-economy va include măsuri de implementare privind interacțiunea și tranzacționarea la distanță. Vor fi digitizate schimburile informaționale dintre sectorul public și cel privat și stimulate plățile electronice.

De asemenea, va fi lansată o platformă digitală care va asigura schimbul liber de forță de muncă între companii.

„Pregătim, împreună cu ODIMM, lansarea proiectului E-Commerce, primul program de digitizare a IMM-urilor din Republica Moldova, care va acoperi 2 necesități: suport pentru companii în crearea de pagini web și magazine online, prin sistemul de vouchere și acordarea de granturi pentru achiziționarea de tehnologii și soluții digitale”, a declarat Sergiu Railean.

Proiectele anunțate se află în proces de consultare cu instituțiile publice și partenerii de dezvoltare, pentru a estima impactul bugetar și a stabili proiecțiunile de atragere a asistenței externe în acest scop.

„În crize fără precedent, precum este cea actuală, nu există răspunsuri imediate. Avem multe necunoscute și multe provocări, dar împreună cu întreaga echipă a ministerului, depunem toate eforturile să atragem resurse locale și străine. Vrem să păstrăm locurile de muncă și facem tot posibilul ca antreprenorii să iasă din această criză cât mai repede și cu pierderi minime”, a menționat ministrul.

Citește și: Peste 100 milioane de lei vor fi acordați pentru susținerea mediului de afaceri

loading...

Comments are closed.