Alte știri

Ministerul Educației: Au început filmările pentru lecțiile video din cadrul etapei a II-a a proiectului Educație Online

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov și Primarul general al mun. Chișinău, Ion Ceban au discutat astăzi, 12 august, cu autorii de lecții video implicați în realizarea etapei a II-a a proiectului Educație Online, care are ca scop suplinirea bibliotecii digitale educatieonline.md cu resurse digitale tip RED: lecții video și activități interactive.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Oficialii au vizitat sălile de curs din incinta Universității Tehnice a Moldovei, unde sunt filmate la moment lecțiile video.

Ministrul Igor Șarov a mulțumit tuturor profesorilor implicați în acest proiect pentru profesionalism și dedicație și pentru faptul că împărtășesc din experiența lor și contribuie la crearea acestor lecții video. „Educatieonline.md s-a anunțat din start a fi, dar și rămâne în continuare un proiect ambițios, de amploare și cu un impact valoros.Memorandumul încheiat între Primăria or. Chișinău și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării ne-a obligat și ne-a responsabilizat să susținem educația, să oferim elevilor, părinților și cadrelor didactice un suport didactic, o bibliotecă de tip nou, cu funcție de depozitare interdisciplinară a resurselor electronice în domeniul educației, o bibliotecă modernă, care include resursele multimedia închise și deschise”, a subliniat oficialul.

În context, ministrul Igor Șarov a dat asigurări cadrelor didactice că Ministerul Educației, Culturii și Cercetării în colaborare cu Primăria mun. Chișinău va identifica mijloace financiare pentru a-i remunera pentru serviciile oferite în cadrul proiectului.

Menționăm că Proiectul „Educație Online” este o inițiativă a Primăriei Municipiului Chișinău, în colaborare cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, creat cu suportul Fundației Soros-Moldova, Universitatea Tehnică a Moldovei, Emisiunea Edu Tolk, Crunchyroll, Asociația Națională a companiilor din domeniul TIC și Academia de Inovare și Schimbare prin Educație.

În prima etapă, Biblioteca digitală include aproximativ 2.500 de lecții video pentru elevii claselor I-XII, la toate disciplinele, inclusiv profil real/profil umanist (pentru învățământul general).

loading...

Comments are closed.