Alte știri

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a lansat „Dual Quest”, primul maraton virtual educațional pentru tineri

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a lansat „Dual Quest”, primul maraton virtual educațional, pentru tinerii cu vârste cuprinse în tre 15-18 ani, care doresc să descopere avantajele și beneficiile învățământului dual, relatează Telegraph.md

Participanții vor rezolva sarcini, studiind resursele online și vor participa la concursuri propuse de organizatori. Pentru fiecare răspuns corect, elevii vor aduna punctaj, iar 18 dintre cei mai activi se vor alege cu premii de valoare. Aventura virtuală îi va ajuta pe elevi să descopere învățământul dual și să aleagă o meserie pe plac.

Ce este Dual Quest?

  • Un maraton virtual care ajuta elevii să învețe despre noile posibilități de studii, să muncească pentru a obține un punctaj maxim și să câștige super premii.
  • Un joc interactiv în care vor descoperi învățământul profesional tehnic prin sistem dual și avantajele acestuia.
  • Un concurs online prin intermediul căruia tinerii vor cunoaște meserii și întreprinderi unde vor putea realiza instruirea practică.
  • O competiție virtuală destinată elevilor claselor gimnaziale și liceale dornici să devină buni specialiști, cu o meserie interesantă și bine plătită.

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării Igor Șarov a menţionat că învățământul dual este la mare solicitare în țările europene. „Pentru tinerii din Republica Moldova acest sistem oferă posibilitatea de a învăța, de a munci în cadrul întreprinderii și, în același timp, să primească salariu. Cu siguranță că meseria învățată, experiența acumulată, abilitățile de comunicare și de interacțiune într-un colectiv, ajută foarte mult la dezvoltarea unei cariere de succes.”, a subliniat oficialul.

Învățământul Dual în Republica Moldova este tot mai solicitat. Peste 900 de tineri din toată țara învață, muncesc și primesc salarii. Ei își fac studiile la  24 de instituții profesional tehnice din țară și, în paralel, învață și fac instruirea practică la circa 80 de întreprinderi.

Anul 2020 oferă și mai multe oportunități pentru absolvenții claselor a 9-a – a 12-a care sunt în prag de a alege o profesie, deoarece portofoliul întreprinderilor care și-au anunțat intenția de a adera la sistemul dual s-a extins, iar printre cele mai notorii companii sunt: Draexlmaier, Orhei-Vit, Fidesco, Panilino, SEBN, Medpark etc.

Dual Quest este organizat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării în parteneriat cu Agenția Internațională de Cooperare a Germaniei (GIZ) în cadrul proiectului ,,Promovarea Învățământului Profesional Tehnic pentru o Economie Verde”, finanțat de către Ministerul Federal pentru Cooperare Economică și Dezvoltare a Germaniei (BMZ) și Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare(SDC) și cu  suportul companiei Orange Systems.

Citește și: Forza Credit și Kreddy.md reduc penalitățile pentru credite și continuă implicarea în lupta cu Covid-19

loading...

Comments are closed.