Ministerul Finanțelor anunță că angajamentele de plată pentru șapte luni au fost finanțate integral

Ministerul Finanțelor a anunțat despre finanțarea tuturor angajamentelor de plată la situația din 31 iulie curent.

”Toate documentele de plată prezentate în Trezorerie au fost finanțate integral”, a precizat instituția. Astfel, în perioada de referință, din bugetul de stat au fost efectuate cheltuieli în sumă de 43 de miliarde de lei (2,15 mlrd de euro), ceea ce constituie 53,7% din buget.

Din acești bani, 823 de milioane de lei au fost transferate din Fondul rutier sub formă de subvenții către Administrația de Stat a Drumurilor, iar alte 11,7 miliarde de lei au constituit transferuri către bugetele locale.

Totodată, pentru subvenționarea agricultorilor au fost alocate 889,4 milioane de lei, iar pentru investiții capitale – 715 milioane de lei. Pentru agenții economici, în vederea procesării restituirilor TVA și accize, Ministerul Finanțelor a transferat 2,823 de miliarde de lei.

Către bugetul asigurărilor sociale de stat au fost efectuate transferuri în sumă de 10,541 de miliarde, inclusiv pentru acoperirea deficitului – 4,085 miliarde de lei, din contul încasărilor de impozite și taxe la bugetul de stat.

Ministerul Finanțelor a precizat că acoperirea cheltuielilor menționate s-a efectuat din contul surselor interne (impozite și taxe), cât și din surse împrumutate de pe piața internă și granturi.

Total
0
Shares
Total
0
Share