Oficial

Ministerul Sănătății anunță că în ultimele 24 de ore nu au fost depistate persoane cu simptomele virusului COVID-19

Pinterest LinkedIn Tumblr

Astăzi, 26 februarie, în cadrul ședinței Punctului Focal Național privind controlul infecției cu Coronavirusul de tip nou, reprezentanții Poliției de Frontieră, au declarat că în ultimele 24 ore, nu au fost depistate persoane care au intrat pe teritoriul Republicii Moldova cu simptome asociate Coronavirusului de tip nou. Conform datelor prezentate, din Italia, au sosit 436 persoane cu rutele directe din Turin, Milan, Roma.

La punctele de trecere a frontierei persoanele sunt verificate minuțios, li se efectuează screening-ul cu termometrele digitale și sunt informate despre măsurile de precauție și recomandările OMS privind prevenirea infectării cu Coronavirus de tip nou. La fel, călătorii, reveniți din țările în care s-au înregistrat cazuri de infectare cu Coronavirus de tip nou, completează fișele de anchetă epidemiologică, în care sunt prezentate datele personale, pentru a fi monitorizați de medicul de familie la domiciliu.

Viorica Dumbrăveanu a reiterat necesitatea informării și responsabilizării populației de a conlucra cu personalul poliției de frontieră, și de a declara datele personale și  istoricul călătoriilor.

Citește și: Ministerul Educației interzice elevilor și profesorilor să călătorească în afara țării

loading...

Comments are closed.