Alte știri

Ministerul Sănătății intensifică măsurile de prevenire și control privind infecția cu COVID-19

Pinterest LinkedIn Tumblr

În cadrul ședinței Punctului Focal Național privind controlul infecției cu Coronavirusul de tip nou, care a avut loc în această dimineață, Viorica Dumbrăveanu a anunțat că vor fi intensificate măsurile de prevenire și control privind infecția cu Coronavirusul de tip nou, prin consolidarea suplimentară a capacităților asistenței medicale primare și spitalicești de realizare a măsurilor de supraveghere a pacienților reveniți din zone cu izbucniri în focare de Coronavirus de tip nou.

Totodată, ministrul a menționat că la moment, ANSP dispune de suficiente teste pentru testarea cazurilor suspecte de Coronavirus de tip nou, iar la finele săptămânii viitoare, vor fi livrate alte 1000 de teste, din partea OMS.

În ultimele 24h nu au fost confirmate cazuri de Coronavirus de tip nou pe teritoriul Republicii Moldova. În cadrul Spitalului Municipal de Boli Infecțioase pentru Copii, a fost internat un copil revenit recent din Italia, cu simptome de tuse și febră. Astăzi va fi realizat testul la prezența Coronavirusului de tip nou.

Conform datelor prezentate de reprezentanții Poliției de Frontieră, numărul persoanelor pe sensul de intrare în Republica Moldova constituie 18545 de persoane, dintre care 474 persoane au venit din Republica Italiană.

Citește și: Un copil a fost internat la spitalul „Toma Ciorbă” din capitală cu suspecție de coronavirus

loading...

Comments are closed.