Social

Ministerul Sănătății neagă informațiile din investigația anticorupție.md: Toate produsele din cutie dețin certificate de calitate

Pinterest LinkedIn Tumblr

În contextul investigației jurnalistice realizată pe conținutul cutiei cu bunuri pentru noi-născuți din cadrul Programului Guvernamental „O nouă viață” , Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale consideră acuzațiile „că produsele din cutie sunt de o calitate dubioasă”, nefondate, neargumentate și speculative.

În acest sens, precizăm că, toate produsele din cutie dețin certificatele de calitate, care demonstrează componența stofei, 100% bumbac. (Atașat certificate de calitate). Mai mult ca atît, fiecare produs înainte de a fi achiziționat este analizat minuțios de specialiști în domeniul neonatologiei și pediatriei, care confirmă utilizarea acestora pentru copii noi-născuți.

De asemenea, menționăm că, Ministerul, săptămânal realizează vizite inopinate la maternitățile din țară  și verifică componența cutiilor și calitatea produselor.

Fiecare mamă, atunci cînd primește cutia cu bunuri pentru noi-născuți completează un formular, prin care își exprimă părerea despre conținutul și calitatea produselor și ce ar dori să mai conțină cutia. Toate opiniile sunt pozitive, iar propunerile au fost luat în considerare pentru noua cerere. Astfel, de la lansarea Programului, componența cutiei a fost schimbată, adăugându-se produse suplimentare, conform solicitărilor primite de la mămici.

Ministerul este indignat de faptul că atacurile la Programul „O nouă viață” sunt lansate exact în perioada procesului de achiziții publice, fiind expuse opiniile „unor specialiști” care nu-și divulgă identitatea.

Programul „O nouă viață” reprezintă  o măsură proactivă de susținere a familiilor cu copii din partea Guvernului.  Ministerul acționează în strictă conformitate cu prevederile cadrului normativ, având o abordare complexă și responsabilă față de sănătatea și securitatea copiilor.

loading...

Comments are closed.