Miniștrii de Externe ai NATO se reunesc la Bruxelles. Care vor fi subiectele abordate

Miniștrii de Externe ai țărilor NATO se reunesc, începând de astăzi, la Bruxelles, unde, pe parcursul a două zile vor discuta probleme urgente de securitate, a declarat Secretarul General al Organizației, Jens Stoltenberg.

Miniștrii de Externe vor discuta despre securitatea regională, inclusiv despre războiul din Ucraina și tensiunile dintre Serbia și Kosovo. O altă temă de discuție va fi despre „acțiunile destabilizatoare” ale Rusiei dincolo de Ucraina, a declarat presei Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg.

„Rusia a adus războiul înapoi în Europa. Și urmărește să ne destabilizeze democrațiile, cu atacuri cibernetice, dezinformare, șantaj energetic și chiar migrație. În ultimele săptămâni, Moscova a facilitat sosirea migranților la granița Finlandei cu Rusia, folosind migrația ca instrument pentru a pune presiune asupra unui vecin și a unui aliat NATO. În această situație Aliații sunt solidari cu Finlanda și salută faptul că Frontex ajută la consolidarea granițelor Finlandei. De asemenea, vom discuta și despre relațiile cu China. Este un dialog important și trebuie să căutăm oportunități de a lucra împreună pe o serie de probleme. Inclusiv care țin de climă și controlul armelor. Vom aborda și situația din Balcanii de Vest. Am văzut violențe grave în nordul Kosovo. La fel, retorica dezbinătoare și secesionistă în Bosnia-Herțegovina. Împreună cu Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate vom discuta modalități de îmbunătățire a stabilității în regiune”, a afirmat Jens Stoltenberg.

Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, a mai anunțat că mâine la reuniune se va alătura ministrul de Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, la prima reuniune a Consiliului NATO-Ucraina la nivelul miniștrilor de externe.

Total
0
Shares
Total
0
Share