Ministrul Afacerilor Externe al României: Alegerile prezidențiale din Rusia nu au fost ”nici corecte, nici democratice, nici libere”

Alegerile prezidențiale din Rusia nu au fost „nici corecte, nici democratice, nici libere”, a declarat, luni, ministrul Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, înainte de participarea la Consiliul șefilor diplomațiilor din UE, care are loc la Bruxelles, scrie Agerpres.ro

„Nu e nevoie să comentez rezultatele alegerilor prezidențiale din Rusia. Știm cu toții că aceste alegeri nu au fost nici corecte, nici democratice, nici libere. România condamnă organizarea alegerilor prezidențiale din Rusia în teritoriile anexate ilegal din Ucraina, dar și din regiuni din Republica Moldova – Transnistria sau din Georgia – Osetia de Sud sau Abhazia, acestea fiind făcute cu încălcarea dreptului internațional”, a afirmat Odobescu.

Ea a condamnat, de asemenea, recentele atacuri ruse asupra Ucrainei și a vorbit despre necesitatea susținerii țării vecine.

„Ce este foarte important și urgent este susținerea militară a UE și salut adoptarea fondului de sprijin pentru Ucraina. Este un important pas înainte în ceea ce privește acordarea Ucrainei muniției și echipamentelor militare foarte necesare”, a transmis ministrul român.

Ea a adăugat că România susține adoptarea unui nou pachet de sancțiuni, al paisprezecelea, împotriva Rusiei.

„Este foarte important, pentru a limita capacitatea Rusiei de a ataca Ucraina. România susține și adoptarea de noi sancțiuni împotriva Rusiei în domeniul drepturilor omului”, a completat Luminița Odobescu.

Total
0
Shares
Total
0
Share