Ministrul Afacerilor Externe, Nicu Popescu a efectuat o vizită de lucru în Malta

 

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene, Nicu Popescu a efectuat o vizită de lucru în Malta.

În cadrul primei sale vizite de lucru la Valletta, ministrul Nicu Popescu a avut o întrevedere cu Ian Borg, ministrul afacerilor externe și al comerțului al Republicii Malta, cu care a discutat despre parcursul european al Republicii Moldova și despre progresele noastre semnificative în implementarea celor nouă recomandări ale Comisiei Europene. Contăm în acest sens și pe suportul Maltei pentru începerea negocierilor de aderare până la sfârșitul acestui an, precum și pentru accelerarea extinderii UE.

În context, oficialul moldovean a mulțumit pentru prezența premierului Robert Abelala la Summit-ul Comunității Politice Europene din 1 iunie, care a fost prima vizită a unui prim-ministru maltez în țara noastră. Totodată, contăm pe participarea Maltei și la cea de-a 4-a conferință ministerială a Platformei de sprijin pentru Republica Moldova, care va avea loc la Chișinău în toamna acestui an.

„Am apreciat, de asemenea, bunele relații dintre țările noastre și am exprimat dorința de a intensifica cooperarea la nivel instituțional. În acest sens, am semnat un memorandum privind cooperarea dintre Academia Mediteraneană de Studii Diplomatice și Institutul Diplomatic al MAEIE.

De asemenea, ne-am referit la buna cooperare in cadrul organizațiilor internaționale, intensificarea cooperării sectoriale, accentul fiind pus pe atragerea investițiilor, organizarea misiunilor de afaceri cu implicarea camerelor de comerț din cele două țări.

Tot la Valletta, am avut o întrevedere cu Glenn Bedingfield, președintele Comisiei afaceri externe și europene a Camerei Reprezentanților. I-am mulțumit domnului Bedingfield pentru susținerea parcursului nostru european. Totodată, am pledat pentru intensificarea dialogului parlamentar, dar și a cooperării în domenii precum turismul, securitatea cibernetică și digitalizarea.” – a declarat oficialul moldovean.

Total
0
Shares
Total
0
Share