Politic

Ministrul Afacerilor Interne din Guvernul Chicu despre șefii numiți de Năstase: Incompentenții vor pleca

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pavel Voicu, noul ministru al Afacerilor Interne, susține că șefii subdiviziunilor MAI, numiți de Andrei Năstase, care au demonstrat incompetență și neprofesionalism în activitate vor trebui să plece din funcții, scrie Deschide.md

Pavel Voicu, ministrul MAI, întrebat care va fi soarta șefilor subvdiviziunilor din cadrul MAI, numiți anterior de Andrei Năstase, a declarat pentru Deschide.MD că nu a venit la minister ca să facă demiteri din răzbunare, dar totuși va avea loc o revizuire a cadrelor și vor fi schimbați cei care au demonstrat incompetență în activitate.

„Nu am venit la minister ca să mă răzbun și să fac demiteri din funcții, dar nici nu vom tolera neprofesionalismul. Prioritar acum este restabilirea ordinei publice, elucidare situației criminogene și siguranței în traficul rutier, astfel ca în scurt timp cetățenii să-și recapete încrederea în organele de poliție și să se simtă în siguranță. Totodată, cei care au demostrat că sunt profesioniști, că știu cum să-și facă lucrul, vor activa în continuare, iar cei care în această perioadă au demonstrat că sunt incompetenți, că nu-și pot îndeplini atribuțiile de serviciu, vor trebui să plece, iar în locul lor vor fi numite persoane integre și care cunosc cu exactitate care le este misiunea”, a spus Voicu.

Întrebat dacă va fi schimbat șeful Inspectoratului General al Poliției, Gheorghe Balan, despre care s-a scris că este cumătrul lui Andrei Năstase, dar și Roman Vasiloi, șeful de la Poliția de Frontieră, Voicu a menționat că:

„Dacă domnul Balan și Vasiloi se regăsesc printre cei care i-am menționat mai sus, desigur că va trebui să plece. Totodată, la IGP vom identifica și numi o persoană competentă care știe cum stau lucrurile și cum să gestioneze activitatea sistemului polițienesc”, a precizat Voicu.

Vom aminti aici că, la venirea în funcție a lui Andrei Năstase la MAI, șefii mai multor subdiviziuni MAI au fost demiși, în locul lor fiind numite alte persoane. La Inspectoratul General al Poliției a fost numit Gheorghe Balan, la Poliția de Frontieră – Rosian Vasiloi, la Serviciul Protecție Internă și Anticorupție al MAI – Vitalie Harea, la Inspectoratul Național de Investigații – Vasile Balica, la Inspectoratul Național de Patrulare – Victor Manole,la Inspectoratul General al Carabinierilor a fost numit Anatol Dănilă, iar interimatul la șefia de la Direcția de Poliție a mun. Chișinău a fost deținut de către Marin Garaz.

În această perioadă, subdiviziunile Ministerul Afacerilor Interne au fost implicate în mai multe scandaluri din cauza gestionării proaste a unor cazuri care s-au produs în societate și reacția tardivă a factorilor de decizie. Cum ar fi, crima de la Botanica – când din cauza ministrului MAI asasinul a reușit să scape fiind reținut peste câteva luni de către poliția germană, jaful de la MAIB – nedescoperit nici până în prezent, cazul tinerilor bătuți în Parcul Catedralei de către șase indivizi care au fost eliberați din motiv că poliția considerat de cuviință că aceștia nu au prezentat pericol pentru societate, recentul caz când doi contrabandiști i-au luat la pumni pe polițiștii de frontieră la Larga, mai mulți polițiști bătuți, iar unul reținut, de separatiști la Tiraspol, dar și mai multe accidente cu morți și răniți, inclusiv unul la Comrat provocat de un polițist și care s-a soldat cu moartea unui motociclist.

loading...

Comments are closed.