Ministrul Afacerilor Interne vorbește despre desfășurarea slujbelor de Paști în Moldova

Șeful de la Interne a fost astăzi în studioul Sputnik Moldova, unde a vorbit despre felul în care poliția asigură ordinea publică pe vreme de pandemie. Pavel Voicu a fost întrebat despre modul în care se vor desfășura slujbele de Paști, pe timp de stare de urgență.

Ministrul Afacerilor Interne a declarat în cadrul emisiunii Atitudini de la Sputnik Moldova că rămân în vigoare restricțiile stabilite de Comisia pentru Situații Excepționale privind oficierea Liturghiei.

”Dacă nu scăpăm de această pandemie până la Înviere, preoții vor oficia slujbe în biserici, iar enoriașii vor urmări slujba de acasă, de la televizor. Vom urmări cum vor evolua lucrurilor. Dacă nu vor avea loc agravări – poate vor fi niște măsuri mai blânde. Poate vom recomanda ca toți să aibă mănuși, măști de protecție, să stea în curtea bisericii, dar totul depinde de evoluția pandemiei”, a declarat ministrul de Interne în studioul Sputnik Moldova.

Totuși, oficialul adimite că în noaptea Învierii mulți enoriași vor dori să participe la slujbe, chiar dacă interdicțiile vor fi în vigoare.

”Cetățenii noștri o să meargă și noi, poliția, nu ar fi corect să punem amenzi din stânga și în dreapta. Vom veni cu recomandări. Înțelegem, în același timp, cât este improtant și pentru cetățeni să meargă la biserică și înțelegem că preotul nu poate interzice acest lucru, dar vom acționa în funcție de evoluția lucrurilor”, a precizat ministrul de Interne.

Pavel Voicu a declarat că s-a întâlnit cu reprezentanții Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove.

”Am discutat cât este de important să ne consolidăm cu toții, s-au conformat. Am convenit ca slujba în biserici să se desfășoare, dar în biserică să fie doar preotul și alți slujitori. Am monitorizat ce se întâmplă – în 324 de biserici nu s-au respectat aceste recomandări. Toți noi suntem capabili de răspundere și egali în fața legii. Sunt responsabile și fețele bisericești”, a menționat Pavel Voicu.

Cât despre Paștele Blajinilor, Pavel Voicu afirmă că cetățenii ar trebui să se abțină în acest an să meargă la cimitire.

Citește și: Igor Dodon vine cu un mesaj de mulțumire pentru partenerii externi și suportul lor acordat pe timp de criză

Total
0
Shares
Total
0
Share