Alte știri

Ministrul Agriculturii a avut o întrevedere cu o delegație de oameni de afaceri din Turcia

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, a avut, astăzi, o întrevedere cu o delegație de oameni de afaceri din Republica Turcia, cu scopul de a consolida relațiile bilaterale pe domeniile de activitate ale ministerului și a stabili noi parteneriate.

În cadrul discuțiilor, ministrul Ion Perju a realizat o retrospectivă a principalelor evenimente ce vizează cooperarea moldo-turcă, precum și reușitele obținute în urma investițiilor turcești în domeniile agriculturii, dezvoltării regionale și mediului.

„Colaborarea bilaterală dintre Republica Moldova și Republica Turcia s-a intensificat în anul 2020 în urma celei de-a 3-a ședințe a Comitetului de Supraveghere în Agricultură între MADRM și Ministerul Agriculturii și Silviculturii al Republicii Turcia, ce a avut loc în luna noiembrie a anului 2020. Am stabilit cinci direcții distincte de cooperare pentru perioada următoare. Astfel, am identificat interesul reciproc pentru: sectorul producției vegetale, domeniul fitosanitar și comerțul cu produse vegetale; sectorul producției de origine animală și comerțul cu produse de origine animală; sectorul sanitar-veterinar și siguranța alimentelor; cercetări în domeniul agriculturii și a educației în agricultură; protecția meidului agricol, resurselor naturale și silviculturii. În aceeași ordine de idei, producătorii vitivinicoli din țara noastră sunt deschiși pentru prezentarea vinurilor autohtone oamenilor de afaceri din Turcia, rețelelor de importatori, rețelelor de vânzare cu amănuntul și rețelelor hoteliere din orașele Turciei. Vă asigur că, Republica Moldova este o țară ce transformă investițiile străine în istorii de succes, motiv pentru care autoritățile statului depun eforturi consecvente pentru atragerea investițiilor turcești în vederea creării întreprinderilor mixte moldo-turcești de producere a legumelor și zarzavaturilor, dezvoltării centrelor urbane, infrastructurii culturale, turismului și sportului, realizării schimbului de experiență în domeniul silviculturii și protecției mediului”, a subliniat ministrul.

Membrii delgației, reprezentanți ai unor companii mari din diverse sectoare și industrii, au menționat că sunt cointeresați să valorifice conexiunile cu producătorii locali, pentru a implementa în comun proiecte inovatoare și pentru a crea un mediu de afaceri favorabil, care să asigure lansarea, extinderea și sustenabilitatea parteneriatelor.

loading...

Comments are closed.